Τρίτη 30 Ιουνίου 2026
Sportime

Κακοκαιρία: Μετά τα χιόνια έρχονται οι βροχές - Φόβοι για πλημμύρες στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Μετά τα χιόνια οι κακοκαιρία αναμένεται να επιστρέψει με βροχές με τον φόβο για πλημμύρες στην Αττική να είναι μεγάλος.

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Κακοκαιρία: Μετά τα χιόνια έρχονται οι βροχές - Φόβοι για πλημμύρες στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα για την χώρα μας που παλεύει με νύχια και με δόντια για να ξεφύγει από τα προβλήματα που δημιούργησε το τελευταίο χτύπημα της ενώ νέες προβλέψεις για πλημμύρες στην Αττικήπροκαλούν αγωνία.

Σύμφωνα με τα όσα προέβλεψε στο κανάλι του Open, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μια νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει την Ελλάδα το ερχόμενο Σάββατο (29/1), καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο γνωστός μετεωρολόγος, αναμένονται ισχυρές βροχές, κυρίως στην Αττική που ίσως οδηγήσουν σε μεγάλες πλημμύρες, με τις μνήμες από τα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν να είναι ακόμη νωπές.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, οι μεγάλες ποσότητες νερού που αναμένονται να πέσουν σε συνδυασμό με τα χιόνιαπου θα αρχίσουν να λιώνουν αναμένεται να διαμορφώσουν ένα δύσκολο τοπίο για τους πολίτες και ταυτόχρονα να ενισχύσουν την πιθανότητα πλημμύρας.

Ταυτόχρονα αναμένεται να συνεχιστεί η χιονόπτωση στα ορεινά σημεία της Αττικής, όπως για παράδειγμα στα Βίλια, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμη και το ένα μέτρο.

Φυσικά, η σφοδρή χιονόπτωση δεν θα περιοριστεί στην Αττική καθώς δύσκολη θα είναι η κατάσταση και στην κεντρική Στερεά ακόμη και στα πεδινά και ιδιαίτερα στην περιοχή της Φθιώτιδας αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Όπως διαβάσατε ήδη από το Sportime, σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται να έχουμε σήμερα Πέμπτη αλλά και αύριο Παρασκευή (28/1) όταν και αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει ακόμη και τους 15 βαθμούς κελσίου.

https://youtu.be/y18-BOLg_hk

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα