ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Βράζει όλη η χώρα - Κορύφωση του κύματος καύσωνα Τετάρτη (12/6) και Πέμπτη (13/6) και αύριο - Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις παραλίες.
Καιρός: Κορυφώνεται  ο καύσωνας: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας που πλήττει την χώρα μας από την αρχή της εβδομάδας. Οσο ζεστή ήταν η Τετάρτη (12/6), ενώ στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες την Πέμπτη (13/6). Συγκεκριμένα στην Αττική ο υδράργυρος θα κινηθεί από 28 έως 40-42 βαθμούς, ενώ στην Θεσσαλονίκη από 28 έως 36.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η πρόγνωση του meteo.gr για την Πέμπτη (13/6): Λίγες νεφώσεις και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Κατά τόπους συνθήκες καύσωνα στα ανατολικά και νότια. Βροχές μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ορεινά. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν. Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και ενδεχομένως της Θεσσαλία. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36-38, στην Ήπειρο από 20 έως 38, στη Θεσσαλία από 20 έως 41-43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 41 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά 42-44 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 33, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 36-38 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα βόρεια τμήματα του Αιγαίου όπου θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και συνθήκες καύσωνα. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40-42 βαθμούς και ενδεχομένως τοπικά 43 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36 βαθμούς.

Αναλυτικά πώς θα κινηθεί ο καύσωνας: Σε ποιες περιοχές θα έχουμε 40άρια

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Must Read: Σήμερα ο ντελιβεράς παλεύει με τις καταιγίδες για λίγα ευρώ και αύριο θα παγώνει ολόκληρη η πλατφόρμα για να μην πάθει ζημιά το πανάκριβο ρομπότ

Σήμερα ο ντελιβεράς παλεύει με τις καταιγίδες για λίγα ευρώ και αύριο θα παγώνει ολόκληρη η πλατφόρμα για να μην πάθει ζημιά το πανάκριβο ρομπότ

Πώς οι σημερινοί εργαζόμενοι ρισκάρουν στις καταιγίδες και γιατί τα μελλοντικά ρομπότ θα αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη προσοχή από τις ίδιες πλατφόρμες.

Must Read
Must Read: Ποιος και γιατί ονόμασε την κακοκαιρία Adel;

Ποιος και γιατί ονόμασε την κακοκαιρία Adel;

Η κακοκαιρία Adel δεν ονομάστηκε τυχαία αλλά μέσω του συστήματος ονοματοδοσίας Ελλάδας Κύπρου και Ισραήλ που λειτουργεί από το 2021.

Must Read
Καιρός: Θοδωρής Κολυδάς: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Θοδωρής Κολυδάς: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες!

Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο χειμώνας έρχεται στο τέλος του Νοεμβρίου!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο χειμώνας έρχεται στο τέλος του Νοεμβρίου!

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος ο καιρός – Έρχονται νέα κύματα κακοκαιρίας!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος ο καιρός – Έρχονται νέα κύματα κακοκαιρίας!

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι φέρνει ο καιρός!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί η κακοκαιρία – Τι φέρνει ο καιρός!

Όλες οι προβλέψεις από τον Κλέαρχος Μαρουσάκη!

Καιρός
Καιρός: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες – Πότε βελτιώνεται!

Τι αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης!

Καιρός
Καιρός: Νέα επικαιροποίηση από την ΕΜΥ: Τριήμερο με έντονα φαινόμενα – Πού θα χτυπήσουν βροχές και καταιγίδες!

Νέα επικαιροποίηση από την ΕΜΥ: Τριήμερο με έντονα φαινόμενα – Πού θα χτυπήσουν βροχές και καταιγίδες!

Όλα όσα αναφέρει η ΕΜΥ!

Καιρός
Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο!

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το τριήμερο!

Ξανά έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ!

Καιρός