Υπάρχει περίπτωση να παρει ο Μαρινάκης το μπάσκετ του Ολυμπιακού;
Πριν αναλάβει την ΠΑΕ, ο Μαρινάκης είχε ενεργό ρόλο στον Ερασιτέχνη.
Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκοπεύει να αναλάβει το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η συμβολή του στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είναι αξιοσημείωτη. Από το 2010, όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έχει υποστηρίξει ενεργά τα ερασιτεχνικά τμήματα, οδηγώντας τα σε σημαντικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγησή του, ο σύλλογος έχει κατακτήσει 314 τίτλους σε όλα τα βασικά ομαδικά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών τροπαίων σε αθλήματα όπως το πόλο και το βόλεϊ.
Επιπλέον, πριν αναλάβει την ΠΑΕ, ο Μαρινάκης είχε ενεργό ρόλο στον Ερασιτέχνη, ιδιαίτερα στο τμήμα βόλεϊ, όπου συνέβαλε στην ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου «Μελίνα Μερκούρη».
Παρά την ενεργή του συμμετοχή σε διάφορα τμήματα του συλλόγου, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχεδιάζει να εμπλακεί άμεσα με το τμήμα μπάσκετ. Το τμήμα αυτό διοικείται από τους αδελφούς Αγγελόπουλους, οι οποίοι έχουν επιτύχει σημαντικές διακρίσεις, όπως η κατάκτηση της EuroLeague το 2012 και το 2013.
Συνεπώς, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν φαίνεται πιθανό ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αναλάβει το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο άμεσο μέλλον.
