ΧΡΗΣΙΜΑ
Εβαλα ταινία, έφτιαξα ποπ κορν, τα πέταξα και πήγα cinema. Γιατί δεν τα φτιάχνω καλά, τι φταίει;
Μάθετε πώς να φτιάχνετε αφράτο ποπ κορν στο σπίτι με τη σωστή γεύση και υφή, όπως στο cinema.Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να προσπαθείς να φτιάξεις τέλειο ποπ κορν και να καταλήγεις με άγευστους ή μισοψημένους κόκκους.
Αν αναρωτιέστε γιατί το ποπ κορν σας δε μοιάζει με εκείνο του σινεμά, δείτε τα παρακάτω βήματα για να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!
- Χρησιμοποιήστε φρέσκο καλαμπόκι: Οι παλιοί κόκκοι έχουν χαμηλή υγρασία και δεν σκάνε σωστά. Αναζητήστε συσκευασίες που δείχνουν την ημερομηνία παραγωγής και επιλέξτε τις πιο πρόσφατες.
- Επιλέξτε το σωστό λάδι: Το λάδι καρύδας και το βουτυρόλαδο δίνουν την κλασική, κρεμώδη γεύση του ποπ κορν στο cinema. Χρησιμοποιήστε περίπου 2 κουταλιές λάδι για κάθε 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, φροντίζοντας να καλύπτεται ο πάτος της κατσαρόλας.
- Ζεστάνετε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία: Ρίξτε δύο κόκκους καλαμπόκι στο λάδι και περιμένετε να σκάσουν. Μόλις αυτό γίνει, το λάδι έχει τη σωστή θερμοκρασία για το υπόλοιπο καλαμπόκι.
- Μην υπερφορτώνετε την κατσαρόλα: Ρίξτε τους κόκκους σε μια μονή στρώση ώστε να έχουν χώρο να σκάσουν σωστά, αποφεύγοντας έτσι τους άψητους ή καμένους κόκκους.
- Ανακινήστε την κατσαρόλα περιοδικά: Αφού σκεπάσετε την κατσαρόλα, ανακινήστε την απαλά για να αποτρέψετε την καύση των κόκκων. Μην ανοίγετε το καπάκι μέχρι να μειωθεί ο ρυθμός σκασίματος.
- Προσθέστε το αλάτι και τα καρυκεύματα στο τέλος: Το ποπ κορν είναι έτοιμο μόλις τα σκασίματα αραίωσουν. Μεταφέρετέ το σε ένα μπολ και προσθέστε αλάτι ή άλλα καρυκεύματα, όπως βούτυρο, παρμεζάνα ή πάπρικα.
Αφού δεν ελέγχονται όλα τα τρόφιμα καθημερινά, πως ξέρουμε οτι αυτά που τρώμε είναι ασφαλή;
Πόσα αναψυκτικά τη μέρα είναι πολλά αναψυκτικά τη μέρα;
Πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οδήγησε τον κόσμο στην παχυσαρκία με ένα λάθος
Αυτή ήταν η πρώτη selfie στην ιστορία της ανθρωπότητας
Σου λείπουν οι μέρες τις καραντίνας; Δεν είσαι ο μόνος!