ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Οι ΗΠΑ ριζώνουν στην Αλεξανδρούπολη

Τι αναφέρει δημοσίευμα από την Τουρκία για τη συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ
Τουρκία: Οι ΗΠΑ ριζώνουν στην Αλεξανδρούπολη

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ για την κατασκευή έργων στην Αλεξανδρούπολη.

Ενδεικτικά, η ιστοσελίδα milligazete.com.tr, επικαλούμενη δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», μεταφέρει πληροφορίες για το ζήτημα.

«Οι ΗΠΑ ριζώνουν στην Αλεξανδρούπολη, θα φτιάξουν καταλύματα στα τουρκικά σύνορα», είναι ο τίτλος του άρθρου.

Έπειτα, το δημοσίευμα αναφέρει:

«Υπεγράφη σύμβαση περί έναρξης των έργων στέγασης και υποδομών για τους αξιωματικούς/στρατιώτες του Στρατού των ΗΠΑ, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο λιμάνι και τη βάση στην Αλεξανδρούπολη της Δυτικής Θράκης.

Όπως ανακοινώθηκε, τα έργα θα κατασκευαστoύν κοντά στο Στρατόπεδο «Γιαννούλη».

Θα ανεγερθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας αξιωματικών/στρατιωτών του αμερικανικού στρατού στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο χώρος θα μετατραπεί σε βάση των ΗΠΑ.

Στην εφαρμοστική διευθέτηση της συμφωνίας παρευρέθηκαν ο ταξίαρχος Νικόλαος Χολέβας και o υποδιευθυντής του J5/8, ταξίαρχος Νίκολας Α. Τζεντίλε, εκ μέρους της Αμερικανικής Διοίκησης στην Ευρώπη (EUCOM).

Ανακοινώθηκε ότι χάρη στην εφαρμοστική διευθέτηση της συμφωνίας, θα ολοκληρωθούν γρήγορα τα έργα υποδομής και εγκαταστάσεων φιλοξενίας που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ».

Πάντως, η ιστοσελίδα από την Τουρκία έχει παραλείψεις στο άρθρο της.

Για παράδειγμα δεν έχει αναφέρει ότι το «παρών» έδωσαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ.

Δεν έχει καμία σημασία. Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η συμφωνία αφορά μία περιοχή που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Κι αυτό δεν γίνεται να περνά απαρατήρητο από τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να προστεθεί ότι εφαρμοστική διευθέτηση δεν εντείνει απλά την υλοποίηση των έργων.

Θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της συχνότητας και της διάρκειας κοινών δράσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στον ελλαδικό χώρο.

Κοινώς, θα παρέχει επιπλέον ευκαιρίες συνεκπαίδευσης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητάς τους.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Νέο Σχέδιο για 150.000 Εφέδρους: Το Υπουργείο Άμυνας αλλάζει το Μοντέλο Εκπαίδευσης και Ενεργοποίησης

Νέο Σχέδιο για 150.000 Εφέδρους: Το Υπουργείο Άμυνας αλλάζει το Μοντέλο Εκπαίδευσης και Ενεργοποίησης

Το Υπουργείο Άμυνας ανασχεδιάζει τον ρόλο των εφέδρων: δημιουργούνται νέα κέντρα εκπαίδευσης, ενισχύεται η ετοιμότητα και η οργάνωση.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Δικαίωση μετά από τέσσερα χρόνια για το Sportime με τα S-100  – Τώρα μένει αν θα είναι οπλισμένα

Δικαίωση μετά από τέσσερα χρόνια για το Sportime με τα S-100 – Τώρα μένει αν θα είναι οπλισμένα

Η ενσωμάτωση του LMM στο Camcopter S-100 έχει δοκιμαστεί επιτυχώς.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Σάλος με όσα είπε ο Γιάννης Μάζης για μείωση Εθνικής Κυριαρχίας στο Αιγαίο

Σάλος με όσα είπε ο Γιάννης Μάζης για μείωση Εθνικής Κυριαρχίας στο Αιγαίο

«Αυτός ο χάρτης απευθύνεται προς την Ε.Ε., δεν απευθύνεται προς την Τουρκία».

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι αγοράζουν χωρίς τέλος ακίνητα στην Ελλάδα – Αύξηση 174% σε ένα χρόνο

Οι Τούρκοι αγοράζουν χωρίς τέλος ακίνητα στην Ελλάδα – Αύξηση 174% σε ένα χρόνο

Ρεκόρ αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα από ξένους, σημειώθηκε το 2024. Πρώτο το Χονγκ Κονγκ, δεύτερη η Κύπρος, τρίτη η Τουρκία με άνοδο με κολοσσιαία αύξηση 174%!

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Περιορισμούς στις στρατιωτικές ασκήσεις συζήτησαν Έλληνες και Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη

Ελληνοτουρκικά: Περιορισμούς στις στρατιωτικές ασκήσεις συζήτησαν Έλληνες και Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη

Οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες και η διάθεση αποκλιμάκωσης αλλά με ποιο κόστος;

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Το ελληνικό όπλο-φάντασμα που αιφνιδίασε την Τουρκία

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ: Το ελληνικό όπλο-φάντασμα που αιφνιδίασε την Τουρκία

Η επιτυχία του ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ έχει προκαλέσει ανησυχία στην Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τα Rafale φέρνουν θύελλα: Η Τουρκία θέλει ό,τι κέρδισε η Ελλάδα

Τα Rafale φέρνουν θύελλα: Η Τουρκία θέλει ό,τι κέρδισε η Ελλάδα

Η επόμενη περίοδος αναμένεται να είναι κρίσιμη.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: MEKO 200: Η ελληνική τεχνολογία συναντά την τουρκική αυτονομία – Ποιος υπερέχει

MEKO 200: Η ελληνική τεχνολογία συναντά την τουρκική αυτονομία – Ποιος υπερέχει

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας διαθέτει τέσσερις MEKO.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία βλέπει κίνηση της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο

Η Τουρκία βλέπει κίνηση της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο

«Η κίνηση της Ελλάδας για αύξηση της έντασης στο Αιγαίο: Ακριβώς 150 χιλιάδες νέοι στρατιώτες», τιτλοφορείται το τουρκικό ρεπορτάζ».

Ελληνοτουρκικά