Sportime

Η ελληνική αποστολή γύρισε από το President Cup 2026 με δύο μετάλλια

Η ελληνική αποστολή γύρισε από το President Cup 2026 με δύο μετάλλια, παρουσίες στον τελικό του Κ1 1000μ και σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια της σεζόν.

Sportime Team 2 λεπτά ανάγνωσης
President Cup 2026 ελληνική αποστολή
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η αυλαία του President Cup 2026 έπεσε με δύο ελληνικές παρουσίες στον τελικό του Κ1 1000μ, σε μια διοργάνωση που έδωσε στους αθλητές σημαντικές εμπειρίες για τη συνέχεια της χρονιάς.

Ο Έκτορας Κιαπέκος του ΧΑΛ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό, με χρόνο 4.16,64. Ήταν μια σταθερή εμφάνιση σε απαιτητική κούρσα και ένα χρήσιμο τεστ για το ξεκίνημα της σεζόν.

Στον ίδιο τελικό αγωνίστηκε και ο Γιάννης Καλαβρουζιώτης του ΜΕΣ, ο οποίος τερμάτισε στην 7η θέση. Ο Έλληνας αθλητής δεν μπόρεσε να δώσει όσα ήθελε, καθώς ένιωσε ενόχληση στην πλάτη κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του.

Η ελληνική παρουσία δεν περιορίστηκε στον τελικό. Στα ημιτελικά του Κ1 1000μ ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους ο Νίκος Κατσούρης του ΝΟΣ, που ήταν 4ος με χρόνο 4.35,06, και ο Μιχάλης Μπροκαλάκης του ΧΑΝ, που πήρε την 5η θέση με χρόνο 4.24,18.

Για τους αθλητές, το President Cup δεν ήταν μόνο θέμα κατάταξης. Ήταν μια ευκαιρία να πάρουν αγωνιστικά χιλιόμετρα, να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και να δουν τι χρειάζεται βελτίωση μέσα στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μετά τις κούρσες έγινε ανάλυση με τον ομοσπονδιακό προπονητή Μανόλη Αγγελάκη. Συζητήθηκαν τα δυνατά και αδύνατα σημεία σε τεχνική, τακτική και ψυχολογία, ώστε οι αθλητές να βγουν πιο έτοιμοι από αυτή την εμπειρία.

Ο Αγγελάκης στάθηκε στο θετικό πρόσημο της ελληνικής συμμετοχής στη διοργάνωση. Το ξεκίνημα της χρονιάς έφερε χρήσιμα συμπεράσματα και οι εμφανίσεις στο President Cup μπορούν να λειτουργήσουν ως βάση για τη συνέχεια.

Με πληροφορίες απο Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα