Sportime

Αλλαγές στον Κοινωνικό Τουρισμό - Ξεκινούν νωρίτερα οι αιτήσεις

Ο κοινωνικός τουρισμός ξεκινά νωρίτερα φέτος με περισσότερες παροχές, αυξημένα vouchers και νέες διευκολύνσεις για τους δικαιούχους.

Μαρίνα Βασιλείου 1 λεπτά ανάγνωσης
koinonikos tourismos aitiseis paroxes dikaiouxoi
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο κοινωνικός τουρισμός ξεκινά φέτος νωρίτερα και φέρνει σημαντικές αλλαγές για εργαζόμενους και ανέργους. Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑπροβλέπει 300.000 vouchers, με στόχο τη στήριξη περισσότερων δικαιούχων και την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας εκτός αιχμής.

Η έναρξη μεταφέρεται στις αρχές Μαΐου αντί για τον Ιούνιο. Η αλλαγή επιτρέπει αξιοποίηση περιόδων με χαμηλότερο κόστος και περιορίζει την πίεση της υψηλής σεζόν. Παράλληλα, δίνεται έμφαση σε ευάλωτες ομάδες. Πολύτεκνοι και ΑμεΑ αποκτούν αυξημένη προτεραιότητα, ενώ ενισχύεται η μοριοδότηση. Στο πρόγραμμα εντάσσονται πλήρως και οι ανάδοχες μητέρες.

Κάθε δικαιούχος λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό voucher. Μέσω αυτού μπορεί να πραγματοποιήσει έως 6 διανυκτερεύσεις σε καταλύματα που συμμετέχουν στο Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για συγκεκριμένες περιοχές προβλέπονται περισσότερες παροχές. Προσφέρονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε νησιά όπως Λέρος, Λέσβος και Ρόδος. Αντίστοιχα, έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις ισχύουν για Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Θεσσαλία, εκτός Σποράδων.Οι επιδοτήσεις αυξάνονται κατά 20% σε περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως Αύγουστο, Χριστούγεννα και Πάσχα. Σε ορισμένες περιοχές η αυξημένη επιδότηση ισχύει όλο το έτος.

Δικαιούχοι της επιδότηασης κοινωνικού τουρισμού είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που συγκεντρώνουν 50 ημέρες εργασίας ή επιδότησης ή συνδυασμό αυτών. Συμμετέχουν επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Μαρίνα Βασιλείου

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα