Sportime

Φορολογικές δηλώσεις: Προς νέα παράταση οδηγούνται οι υποβολές

«Κλειδώνει» νέα ημερομηνία για την προθεσμία των υποβολών για τις φορολογικές δηλώσεις.

Λευτέρης Παυλίδης 1 λεπτά ανάγνωσης
Φορολογικές δηλώσεις: Προς νέα παράταση οδηγούνται οι υποβολές
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Παράταση αναμένεται να πάρουν οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι το τέλος του Αυγούστου καθώς οι λογιστές εκπέμπουν sos με περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές να μην έχουν γίνει.

Θέμα ημερών είναι η επίσημη ανακοίνωση της παράτασης με επικρατέστερη νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας να είναι στις 31 Αυγούστου.

Με την πλατφόρμα των νομικών προσώπων να αργεί να ανοίξει, οι δηλώσεις γίνονται σε αργό ρυθμό εν μέσω θέρους ενώ φέτος υπάρχουν και νέα έντυπα τα οποία καθυστερούν περαιτέρω τις διαδικασίες.

Η μέχρι τώρα ημερομηνία για τις υποβολές ήταν στις 31 Ιουλίου. Ωστόσο με 17 μέρες να απομένουν και 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις να εκκρεμούν όλα δείχνουν πως πάμε σε παράταση.

Ακόμη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, έχει καλέσει τους πολίτες να υποβάλουν όσο πιο άμεσα γίνεται τις φορολογικές τους έτσι ώστε να γίνει η καταβολή του νέου Market pass.

Τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων έχει πέσει προφανώς λόγω και του καύσωνα. Περίπου 4.466.179 δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την ΑΑΔΕμε το 49,75% από αυτές να μην πληρώνουν επιπλέον φόρο στο δημόσιο.

Δείτε επίσης:

Κορυφώνεται ο καύσωνας Κλέων με πάνω από 42 βαθμούς – «Φρένο» στα delivery το μεσημέρι

Μπάχαλο ασυνεννοησίας για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: O Π. Μαρινάκης «άδειασε» τον Μηταράκη και η Ν. Μπακογιάννη «άδειασε» τον Μαρινάκη!

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα