Sportime

Κέρκυρα: Παιδιά ειδικού σχολείου κάνουν μάθημα στην αυλή

Μετά από φωτιά στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κέρκυρας, μαθητές με ειδικές ανάγκες διδάσκονται στην αυλή, καθώς οι αίθουσες παραμένουν ακατάλληλες και χωρίς επίσημη έγκριση ασφάλειας.

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Κέρκυρα: Μαθητές ειδικού σχολείου κάνουν μάθημα στην αυλή
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Δέκα μέρες μετά το βραχυκύκλωμα και τη φωτιά στο ΕΝΕΕΓΥΛ Κέρκυρας, το πιο απλό ερώτημα παραμένει αναπάντητο. Είναι ασφαλές το σχολείο για να μπουν μέσα μαθητές και εκπαιδευτικοί;

Μέχρι να απαντήσει κάποιος επίσημα, τα παιδιά κάνουν μάθημα στην αυλή. Όχι σε οποιοδήποτε σχολείο. Σε ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο λύκειο, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, παιδιά που χρειάζονται σταθερό πρόγραμμα, ήρεμο χώρο και ασφάλεια. Αντί για όλα αυτά, ζουν μια καθημερινότητα στον αέρα.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ένα σοβαρό περιστατικό βραχυκυκλώματος και μικρής πυρκαγιάς στο ταβάνι διαδρόμου. Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, κάηκε κουδούνι, μαύρισαν πλάκες ψευδοροφής, διάδρομοι και αίθουσες, ενώ η μυρωδιά του καμένου παρέμεινε έντονη. Το περιστατικό έγινε Σαββατοκύριακο. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο τυχεροί στάθηκαν όλοι.

Η Μαρίνα Ράπτη, μέλος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, περιέγραψε στο Ionian TV μια εικόνα που δύσκολα χωράει στο 2026. Όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί ζητούν ένα έγγραφο, μια καθαρή απάντηση, ένα επίσημο ναι ή όχι για το αν μπορούν να επιστρέψουν στις αίθουσες. Αντί γι’ αυτό, οι μέρες περνούν.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η φωτιά. Είναι όσα αποκαλύφθηκαν μετά. Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο για ειδικό σχολείο, ότι 13 τμήματα είναι στριμωγμένα σε 9 αίθουσες και ότι δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας.

Και τώρα, λίγες μέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων και τις ενδοσχολικές εξετάσεις, μαθητές και καθηγητές περιμένουν στην αυλή να κινηθεί επιτέλους ο μηχανισμός που έπρεπε να έχει κινηθεί από την πρώτη ώρα.

Εδώ δεν μιλάμε για μια απλή καθυστέρηση. Μιλάμε για παιδιά που η πολιτεία οφείλει να προστατεύει διπλά. Και όταν μετά από δέκα μέρες δεν υπάρχει καθαρή πιστοποίηση για την ασφάλεια του χώρου, το πρόβλημα δεν είναι η γραφειοκρατία. Είναι η αδιαφορία.

https://www.youtube.com/watch?v=pXVJ1uWrY2k

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα