Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποθέωσε τον Νόλαν για την «Οδύσσεια» αδιαφορώντας για την κακοποίηση του έπους
Αγνοώντας τις ελληνικές και διεθνείς αντιδράσεις για τα κακώς κείμενα της ταινίας, ο πρωθυπουργός συνεχάρη τη... woke Οδύσσεια
Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά το κοινό λαϊκό αίσθημα και λειτουργεί ως αυτόνομος «ιδιώτης» που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του. Εν μέσω σφοδρών αποδοκιμασιών για την – προσβλητική για τον Όμηρο - «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν άρθρωσε ούτε λέξη για τη διαστρέβλωση του έπους, αλλά έσπευσε να δώσει και… συγχαρητήρια στον Βρετανό σκηνοθέτη.
Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Κρίστοφερ Νόλαν, συγχαίροντας τον για την ταινία του και ευχαριστώντας τον για την προβολή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, σχολιάζοντας ότι τέτοιες παραγωγές γεφυρώνουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας με τη σύγχρονη δημιουργικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την εισπρακτική επιτυχία που σημειώνει η «Οδύσσεια» και τόνισε ικανοποιημένος ότι σημαντικό μέρος των γυρισμάτων έγινε στην Ελλάδα.
Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός ούτε διαφωνεί με τη woke προπαγάνδα της ταινίας, ούτε βρίσκει κάτι μεμπτό στην επιδεικτική απαξίωση της χώρας μας από τους παραγωγούς. Να θυμίσουμε μόνο ότι ούτε ένας Έλληνας ηθοποιός δεν συμπεριλήφθηκε στο βασικό καστ (έστω συμβολικά και τιμητικά). Επιπλέον, στις πόλεις που οι παραγωγοί επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις παρουσίασης της ταινίας, και πάλι η Ελλάδα αφέθηκε προκλητικά στο περιθώριο. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο Παρίσι, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Μουμπάι της… Ινδίας.
Προφανώς δεν ενοχλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό και η κακοποίηση του ομηρικού έπους, με την Ωραία Ελένη να παρουσιάζεται ως Αφρικανή, τον Σίνωνα να προωθεί την ιδιότητα του transgender, τον Αγαμέμνονα να μοιάζει με… Batman και ηθοποιούς της ταινίας (η Λουπίτα Νιόνγκο συγκεκριμένα) να… μαλώνουν τον Όμηρο γιατί το έπος του δεν ήταν αρκετά… φεμινιστικό.
Για τον κ. Μητσοτάκη προφανώς έχουν σημασία μόνο τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ που χορήγησε το ελληνικό κράτος στην Οδύσσεια του Νόλαν, μόνο και μόνο τελικά για να διαβάλλει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Κάπως έτσι, το διαδίκτυο κατακλύζεται από σχόλια ξένων που ενώ υπερασπίζονται την τιμή της Οδύσσειας πολύ περισσότερο από τον Έλληνα πρωθυπουργό, απορούν έκπληκτοι πώς η ελληνική κυβέρνηση διακατέχεται από τέτοια απάθεια για τη διαστρέβλωση του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Φυσικά οι περισσότεροι καταλαβαίνουν γρήγορα ότι άλλη είναι η γνώμη του πρωθυπουργού και άλλη του λαού που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί…
