Sportime

Έπαιξαν μαζί σε Liverpool, Real και Ισπανία – Απόψε αντίπαλοι για πρώτη φορά στην Premier League

Arbeloa και Alonso από συμπαίκτες γίνονται αντίπαλοι προπονητές

Βαγγέλης Λάσκαρης 2 λεπτά ανάγνωσης
Álvaro Arbeloa και Xabi Alonso πριν από το Fulham – Chelsea
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Υπάρχουν πρεμιέρες που τις θυμάσαι για το αποτέλεσμα και άλλες που έχουν ιστορία πριν καν αρχίσουν. Το Fulham – Chelsea της Δευτέρας 24 Αυγούστου ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη κατηγορία. Στο Craven Cottage, ο Álvaro Arbeloa και ο Xabi Alonso κάνουν το ντεμπούτο τους ως προπονητές στην Premier League και ο πρώτος αντίπαλος που βρίσκουν απέναντί τους είναι ένας από τους πιο στενούς φίλους της ποδοσφαιρικής ζωής τους.

Η Premier League καταγράφει μάλιστα μια ιδιαίτερη πρωτιά: ποτέ μέχρι σήμερα προπονητής δεν είχε κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση απέναντι σε άνθρωπο με τον οποίο είχε υπάρξει συμπαίκτης σε αυτή. Arbeloa και Alonso έπαιξαν μαζί στη Liverpool και βρέθηκαν εννέα φορές απέναντι στην Chelsea την περίοδο 2007-2009.

Και η κοινή τους διαδρομή δεν σταμάτησε εκεί. Το καλοκαίρι του 2009 έφυγαν και οι δύο από το Anfield για τη Real Madrid. Συνυπήρξαν και στην εθνική Ισπανίας, στην εποχή που η «Ρόχα» κατέκτησε Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο και ξανά Euro. Χρόνια αργότερα συναντήθηκαν ξανά στη Μαδρίτη από διαφορετικά πόστα: ο Alonso ήταν προπονητής της πρώτης ομάδας και ο Arbeloa της Castilla. Τον Ιανουάριο του 2026, όταν έκλεισε η θητεία του Alonso στη Real, ο Arbeloa ήταν εκείνος που τον διαδέχθηκε.

Η σχέση τους παραμένει στενή. Ο Arbeloa αποκάλυψε πριν από το σημερινό παιχνίδι ότι μιλούν σχεδόν κάθε εβδομάδα και ότι ακόμη και τα παιδιά τους είναι φίλοι. Ταυτόχρονα, παραδέχθηκε ότι για 90 λεπτά όλα αυτά μένουν στην άκρη. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Υπάρχει όμως και καθαρά αγωνιστικό ενδιαφέρον. Fulham και Chelsea τελείωσαν την περασμένη Premier League με 52 βαθμούς, με τους «μπλε» να βρίσκονται μία θέση ψηλότερα λόγω διαφοράς τερμάτων. Στα δύο μεταξύ τους ματς μοιράστηκαν από μία νίκη. Τώρα ξεκινούν ξανά, με νέους προπονητές και διαφορετικές ιδέες.

Ο Alonso επιχειρεί να ξαναχτίσει την Chelsea γύρω από κατοχή, ευελιξία και διαφορετικούς σχηματισμούς. Ο Arbeloa έχει ήδη δείξει στις ομάδες της Real Madrid ότι προτιμά επιθετικό πρέσινγκ και ένταση. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι ποδοσφαιρικές ιδέες τους έχουν αρκετές ομοιότητες. Αυτό κάνει το πρώτο μεταξύ τους προπονητικό μπρα ντε φερ ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Το Fulham – Chelsea αρχίζει στις 20:00 ώρα Αγγλίας, 22:00 ώρα Ελλάδας. Δύο άνθρωποι που μοιράστηκαν αποδυτήρια σε Liverpool, Real Madrid και εθνική Ισπανίας θα καθίσουν για πρώτη φορά σε αντίθετους πάγκους της Premier League. Και ίσως αυτό να είναι μόνο η αρχή μιας νέας αντιπαλότητας στο δυτικό Λονδίνο.

Φόρτωση ψηφοφορίας…

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα