Η Κορίνθιανς έδιωξε τον Ντοριβάλ και τώρα τρέχει να πληρώσει ακριβά την αλλαγή πριν από τη Λιμπερταδόρες
Η Κορίνθιανς αποφάσισε να τελειώσει τη συνεργασία με τον Ντοριβάλ Ζούνιορ, αλλά τώρα καλείται να πληρώσει ακριβά την επιλογή της. Με τη Λιμπερταδόρες να ξεκινά άμεσα, η ομάδα ψάχνει νέο προπονητή υπό μεγάλη πίεση χρόνου και χρημάτων.
Η Κορίνθιανς δεν έχασε μόνο χρόνο με τον Ντοριβάλ Ζούνιορ. Τώρα θα πληρώσει και ακριβά για να κλείσει αυτή την ιστορία. Μετά την απόφαση να τον απομακρύνει, το κλαμπ πρέπει να καλύψει ρήτρα αποζημίωσης περίπου 6 εκατομμυρίων ρεάλ, ποσό που αντιστοιχεί σε τρεις μισθούς του ίδιου και του επιτελείου του. Αυτό πονά ακόμη περισσότερο, γιατί έρχεται σε μια περίοδο που τα οικονομικά της ομάδας είναι ήδη πιεσμένα.
Η απόφαση δεν ήρθε ξαφνικά. Η ήττα με 1-0 από την Ιντερνασιονάλ στη Neo Química Arena ήταν το τελευταίο χτύπημα σε μια κατάσταση που είχε ήδη βαρύνει πολύ μετά τις προηγούμενες κακές εμφανίσεις. Η διοίκηση, με πρόεδρο τον Οσμάρ Στάμπιλε και τον εκτελεστικό του ποδοσφαίρου Μαρσέλο Παζ, έκρινε ότι δεν υπήρχε άλλος χρόνος.
Το θέμα είναι ότι αυτή η κίνηση άνοιξε αμέσως και δεύτερο πρόβλημα. Η Κορίνθιανς δεν έχει μόνο κενό στον πάγκο. Πρέπει να βρει νέο προπονητή σχεδόν αμέσως, γιατί μπροστά της έχει το παιχνίδι με την Πλατένσε για την πρεμιέρα στη Λιμπερταδόρες. Στη Βραζιλία ήδη κυκλοφορεί ότι οι δύο βασικές επιλογές είναι ο Τίτε και ο Φερνάντο Ντινίζ, με τη διοίκηση να έχει ξεκινήσει επαφές και να κινείται με πίεση χρόνου.
Η πίεση στα ταμεία και η ανάγκη για άμεση λύση
Εκεί είναι και το πιο βαρύ σημείο της ιστορίας. Η Κορίνθιανς ήξερε εδώ και μέρες ότι η αποζημίωση είναι μεγάλη και γι’ αυτό δίσταζε. Δεν μιλάμε για ένα ποσό που απλώς γράφεται σε ένα χαρτί και τελειώνει εκεί. Το κλαμπ έχει ήδη αναγκαστεί πρόσφατα να καλύψει και άλλες σοβαρές υποχρεώσεις για να αποφύγει νέα προβλήματα, οπότε η επιλογή να φύγει τώρα ο Ντοριβάλ σημαίνει ότι η πίεση στα ταμεία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.
Στην πράξη η διοίκηση πήρε μια απόφαση που δείχνει και πανικό και ανάγκη. Αν κρατούσε τον Ντοριβάλ, ρίσκαρε να μπει σε πολύ κρίσιμα ματς με μια ομάδα που δεν έδειχνε να γυρίζει. Αν τον έδιωχνε, έμπαινε σε νέο κύκλο εξόδων και βιαστικών διαπραγματεύσεων. Διάλεξε το δεύτερο. Και τώρα πρέπει να δείξει ότι δεν έδωσε έξι εκατομμύρια μόνο και μόνο για να αγοράσει λίγες μέρες ηρεμίας από την εξέδρα.
