ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης πρέπει να πάρει νέο προπονητή προτού τελειώσει η σεζόν για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος

Ο Αλέξανδρος Κωτάκης γράφει για την επόμενη μέρα και εκφράζει την άποψη ότι ο νέος τεχνικός είναι καλό να γνωρίσει την ομάδα σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες και όχι το καλοκαίρι, όταν θα είναι αργά.
Ο Άρης πρέπει να πάρει νέο προπονητή προτού τελειώσει η σεζόν για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος

Στην επόμενη μέρα του ο Άρης βρίσκει τον Πάρντιου στην έξοδο και τον Καρυπίδη να κάνει την… κλασική ομιλία που κάνει πρόεδρος ελληνικής ομάδας στους παίκτες του, όταν αυτή δεν πάει καλά. Επί της ουσίας δεν έχει να προσφέρει τίποτα.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ο Τόλης Τερζής πρόκειται να είναι ο προπονητής της ομάδας ως το τέλος της περιόδου.

Ταπεινή μου άποψη, όσο κι αν ο Τόλης Τερζής και ικανός είναι και συμπαθής, το διάστημα ως το φινάλε της χρονιάς πρέπει να μην «χαραμιστεί» με κάποιον που είναι υπηρεσιακός τεχνικός. Εκτός κι αν υπάρχουν πλάνα να είναι του δοθεί ευκαιρία να γίνει μόνιμος. Αυτός όμως πρέπει να ξεκαθαρίσει από την ΠΑΕ.

Επίσης για όσα διάστημα συνεχίσει δεν ξέρουμε ποιους θα έχει πλέον ως συνεργάτες καθώς εκείνοι του Πάρντιου θα αποχωρήσουν. Θα είναι ο γυμναστής Άγγελος Παπανικολάου και ο προπονητής τερματοφυλάκων Αντώνης Λυκούρης;

Άρης - Πάρντιου

Οσον αφορά το θέμα του αν ο Πάρντιου έπρεπε να φύγει ή να μείνει κλίνω τελικά περισσότερο στο να στηριχτεί ένας προπονητής μέχρι τέλους και ας αποτύχει στο τέλος, παρά να αλλάζεις προπονητή κάθε λίγο και λιγάκι και να μένεις με την απορία;. Δηλαδή τι θα γινόταν αν στηρίζαμε περισσότερο τον Μάντζιο, τον Μπούργος κ.ο.κ.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Άρης είχε ελάχιστο ρίσκο να χάσει κάποιον στόχο (την 5η θέση δεν την χάνει) δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας πιάνει τέτοιος πανικός λες και έρχεται η καταστροφή. Ούτε το πρωτάθλημα θα χαθεί, ούτε ο «Θεός του πολέμου» θα… πέσει κατηγορία. Ναι όντως περιμέναμε περισσότερα από τον Πάρντιου και δεν τα είδαμε και ναι ήττες όπως αυτές με τον Ιωνικό είναι απαράδεκτές.

Ο Άρης πρέπει να πάρει νέο προπονητή προτού τελειώσει η σεζόν για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος

Επιπλέον ο Άγγλος φαίνεται οτι λόγω καταγωγής και νοοτροπίας που επικρατεί στο ποδόσφαιρο της χώρας του, ήταν πιο δύσκολο από κάθε άλλη εθνικότητα να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Άρη και του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν ήταν όμως υπεύθυνος για όλα τα δεινά. Ούτε έχτισε το ρόστερ, ούτε φταίει για τους τόσους πολλούς τραυματισμούς που αποδεκάτισαν την ομάδα και πολύ περισσότερο δεν φταίει αυτός αν από τον Άρη έχουν κλέψει καμία 10αριά βαθμούς ήδη.

Τέλος πάντως ο Πάρντιου αποτελεί παρελθόν και άποψή μου είναι οτι αν ο Άρης μπορεί να φέρει από φέτος τον επόμενο προπονητή θα πρέπει να το κάνει. Ίσως οι επιλογές τώρα, μεσούσης της περιόδου, να είναι περιορισμένες για κάποια σωστή επιλογή. Αν όμως ο αντικαταστάτης του Πάρντιου έρθει το καλοκαιρία μήπως χαθεί πολύτιμο έδαφος και μπει σε ρίσκο η επόμενη σεζόν; Τουλάχιστον όσον αφορά την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Πότε θα προλάβει ο νέος τεχνικός να αποκτήσει αντιπροσωπευτική εικόνα για την ομάδα και τους παίκτες του, ειδικά αν είναι ξένος που είναι και το πιθανότερο; Πώς θα μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα βλέποντας τους νέους του ποδοσφαιριστές μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα στο στάδιο της προετοιμασίας που το βάρος ρίχνεται κυρίως στη φυσική κατάσταση;

Δεν είναι προτιμότερο ο νέος προπονητής να έρθει τώρα (ή έστω στα πλέι οφ) ώστε να δει το υλικό που έχει στα χέρια του σε συνθήκες κανονικών αγώνων και μάλιστα σε παιχνίδια που θα είναι τα περισσότερα ντέρμπι όπως αυτά στην post season; Δεν θα έχει έτσι την ευκαιρία να «ξεσκαρτάρει» όσους του κάνουν και όχι όσους δεν, περνώντας παράλληλα σιγά σιγά στοιχεία της φιλοσοφίας του;

Τέλος πάντων εδώ θα είμαστε για να δούμε ποια ακριβώς θα είναι η επόμενη μέρα και αυτό που θέλουμε να δούμε αρχικά είναι ο Άρης να τα δίνει όλα ως το τέλος γιατί έχει τεράστια σημασία πως τελειώνεις μια σεζόν.

ΥΓ: Δέχομαι την άποψη ορισμένων ότι αντί του 36χρονου Χριστοδουλόπουλου θα έπρεπε να δοθεί ευκαιρία σε έναν από τους νέους του Άρη. Προσωπικά δεν με «χαλάει» η απόκτησή του για τη δεδομένη στιγμή. Βλέπω έναν παίκτη που έρχεται με διάθεση και πολύ μικρό κόστος καθώς θα παίρνει μόνο μισθό. Επίσης είναι ένας παίκτης που τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει 15 γκολ σε 53 συμμετοχές, νούμερα που δεν ξέρω πολλούς από τους τωρινούς παίκτες του Άρη να τα έχουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι πρόκειται για Έλληνα ο οποίος έχει προσωπικότητα και μάλιστα έπαιζε σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια στις προηγούμενες ομάδες του. Αυτό θα συμφωνείτε ότι λείπει από τον Άρη.

ΥΓ1: Μετά κι από αυτό που έκανε η ΑΕΚ στο Περιστέρι ζούμε έναν πραγματικό τραγέλαφο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οχι διαφορετική δεν είναι η Ένωση όπως θέλει να ισχυρίζεται τόσα χρόνια, αλλά κάνει καρμπόν αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός εδώ και δεκαετίες και τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ. Θυμίζω ότι πέρσι η ΑΕΚ σε ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, πήγε να επωφεληθεί στα «χαρτιά», κάνοντας ένσταση για δήθεν μη κανονική συμμετοχή τεσσάρων ξένων του. Ο Άρης όμως ήταν νόμιμος και την έβαλε στη θέση του. Ακόμη όμως περιμένουμε την ένστασή της για εκείνο το ματς με τον φίλο ΠΑΟΚ, όταν είχαν λήξει τα δελτία υγείας του.

ΥΓ2: Ποια ομάδα θα επωφελούταν από την καταγγελία του Μπέου κατά της ΠΑΕ Άρης και θα έβγαινε στην Ευρώπη στα «χαρτιά»;

ΥΓ3: Από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις δυνατότητες του Θόδωρου Καρυπίδη οικονομικά κι από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το κυνηγητό από την ΕΠΟ και του άλλους τέσσερις, οι δύο φορές που ο Άρης κατέκτησε την 3η θέση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπέρβαση. Και τέτοιες πορείες αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Γενικότερα η είσοδος στην 4άδα πρέπει να λογίζεται ως επιτυχία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα μου πείτε ο Καρυπίδης έκανε αυτή τη δήλωση διεκδίκησης τίτλων στην αρχή της σεζόν. Λάθος του όταν βλέπει τις συνθήκες που έχει για να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους.

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ολυμπιακός νέα: Η Σαχτάρ ο νέος κίνδυνος για την απευθείας είσοδο στο Champions League

Ο Ολυμπιακός παραμένει ψηλά στη μάχη για απευθείας θέση στο Champions League 2026 με τον συντελεστή να παίζει καθοριστικό ρόλο .

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Ολυμπιακός ποδόσφαιρο: Πάλι ο Πνευμονίδης στον Ολυμπιακό Β’ – Ο Τσικίνιο του Ολυμπιακού Β’ – Λατρεία Ρούμπιο

Πλέον Ολυμπιακός και Ολυμπιακός Β' λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία και αυτό μόνο κερδισμένο τον Ολυμπιακό και τους νεαρούς παίκτες της ομάδας θα βγάλει.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Απίστευτο! Κανείς δεν ενημέρωσε παίκτες και προπονητή πόσα γκολ ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Καβάλα!

Απίστευτο! Κανείς δεν ενημέρωσε παίκτες και προπονητή πόσα γκολ ήθελε ο Παναθηναϊκός στη Καβάλα!

Η… ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες και ο προπονητής ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για το ότι έπρεπε να σκοράρουν κι άλλα γκολ στην Καβάλα για να αποφύγουν εν τέλει Άρη και Ολυμπιακό!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός νέα: Ανάποδο πόδι, παίκτης άρρωστος, αρκεί να μην παίξει ο Μλαντένοβιτς…

Παναθηναϊκός νέα: Ανάποδο πόδι, παίκτης άρρωστος, αρκεί να μην παίξει ο Μλαντένοβιτς…

Δεν εμπιστεύεται τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς με τίποτε ο Ράφα Μπενίτεθ, προτιμώντας λύσεις εκτάκτου ανάγκης

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ολυμπιακός : Σκασμένος ο Ποντένσε…

Ήθελε να παίξει ο Ποντένσε κόντρα στην Κηφισιά, ζορίστηκε να δείξει με τον Ηρακλή και την «πάτησε»…

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Γεμάτος προβλήματα ο Ολυμπιακός για την αναμέτρηση με την Κηφισιά

Έχει πολλά θέματα ο Ολυμπιακός για το παιχνίδι με την Κηφισιά. Τι θα κάνει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ…

Ποδόσφαιρο
Sportime BET: Σαββατοκύριακο φωτιά στη Γ’ Εθνική – Ανάλυση πριν τη σέντρα

Σαββατοκύριακο φωτιά στη Γ’ Εθνική – Ανάλυση πριν τη σέντρα

Ανάλυση πριν από τη σέντρα των αναμετρήσεων της Γ' ΕΘνικής από τη Novibet...

Sportime BET
Ποδόσφαιρο: Η ΑΕΚ που επέστρεψε στην Ευρώπη – Οι αριθμοί το αποδεικνύουν – Τι ΄έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος

Η ΑΕΚ που επέστρεψε στην Ευρώπη – Οι αριθμοί το αποδεικνύουν – Τι ΄έγραψε ο Ανδρέας Δημάτος

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ δεν αποτυπώνεται μόνο στο γήπεδο, αλλά και στους αριθμούς.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο απρόσμενος σύμμαχος που βρήκε ο Γερεμέγεφ!

Ο τελευταίος άνθρωπος που ρώτησε ο Λουτσέσκου για τον Γερεμέγεφ, πριν ο Σουηδός συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.

Ποδόσφαιρο