ΤΣΣΚΑ 1948 – Παναθηναϊκός 1-2: Ο Λιβάι που ήρθε και ο Ντέσερς που επέστρεψε, τον έστειλαν στην επόμενη «πίστα»!
Ο βασικός Λιβάι και ο Ντέσερς που μπήκε στη θέση του μετά από πολύμηνη απουσία, έστειλαν τον Παναθηναϊκό στα play off του Conference League. Πρόκριση που ήρθε στην παράταση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ 1948 που ταλαιπώρησε ξανά τον Νίστρουπ και την ομάδα του.
Γκολ ο Λιβάι Γκαρσία στο ντεμπούτο του, γκολ και ο Ντέσερς στην επιστροφή του για την πρόκριση (στην παράταση) του Παναθηναϊκού στα play off του Conference League. Οι πράσινοι που έπαθαν στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς, δεν έμαθαν, ισοφαρίστηκαν και στην Βουλγαρία με γκολ που ξεκινάει από πλάγιο (!), αλλά τελικά πήραν το εισιτήριο για την επόμενη «πίστα» της διοργάνωσης. Εκτός από το γκολ του Λιβάι στην πρώτη του εμφάνιση με τα πράσινα και την επιστροφή του Ντέσερς που έλλειψε πολύ πέρσι, οι πράσινοι κρατάνε μόνο την πρόκριση και τις αδυναμίες που χρίζουν διορθώσεων άμεσα.
Εντός, εκτός, το ίδιο αμυντικό πλάνο είχαν οι Βούλγαροι και στη ρεβάνς. Ίδιο πρόσωπο και οι πράσινοι που με παίκτη παραπάνω στον άξονα, αφού ο Νίστρουπ επέλεξε ένα κράμα από 3-4-3 και 3-5-2. Και τα ίδια προβλήματα. Που έβαλε μεν όσον αφορά στο ανασταλτικό κομμάτι, ο παίκτης παραπάνω στη μεσαία γραμμή, αλλά τα προβλήματα στη δημιουργία και πάλι ορατά.
Κατοχή το τριφύλλι, περισσότερες απόπειρες για γκολ, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα 45’. Οι πράσινοι απειλήθηκαν πρώτοι με τον Πένια να κρατάει ανέπαφη την εστία του, στη συνέχεια απείλησαν με την κεφαλιά του Ντε Φράι που «έβγαλε» ο Μαρίνοφ, με Ραστόντερ, Κυριακόπουλο και Ζαρουρί με τον τελευταίο να είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού που έβλεπε… βάθος και όχι μόνο πλάτος στον αγωνιστικό χώρο. Απογοητευτικοί Καμαρά και Αντίνο.
Ξεκινάει την απόσβεση ο Λιβάι, ισοφαρίζει από... πλάγιο η ΤΣΣΚΑ!
Ζωηρεύει ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο. Πιέζει ψηλά την ΤΣΣΚΑ και κλέβει μπάλες συνεχώς. Από μια τέτοια φάση έρχεται και το γκολ που φέρνει την σφραγίδα του Λιβάι Γκαρσία από την αρχή μέχρι το τέλος. Το νέο απόκτημα του τριφυλλιού έκλεψε τη μπάλα κοντά στο κόρνερ, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση, με ένα εκπληκτικό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1 του τριφυλλιού που αλλάζει και τα δεδομένα και την εικόνα του αγώνα, αφού πλέον η ΤΣΣΚΑ αναγκάζεται να αφήσει το «ταμπούρι» και να ψάξει γκολ για να πάει το ματς στην παράταση.
Ο Παναθηναϊκός έπαθε στο ΟΑΚΑ αλλά δεν έμαθε. Μετά το γκολ του Λιβάι «χάθηκε» ξανά από το ματς και η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε στο 87' με τον Ντβάλι, γκολ που ξεκίνησε από πλάγιο (!) στέλνοντας το ματς στην παράταση! Ευθύνη και ο Νίστρουπ που και κάποιες αλλαγές άργησε να τις κάνει και εκ του αποτελέσματος κακώς άλλαξε τον σχηματισμό.
Επιστρέφει, σκοράρει και τον στέλνει play off o Ντέσερς!
Ο Ντέσερς που είχε περάσει στο ματς στη θέση του Λιβάι, σκοράρει με την επιστροφή του μετά από πολύμηνη απουσία στο 4ο λεπτό της παράτασης για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, γκολ - χορηγία του τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ που έκανε άστοχη έξοδο, μην επιτρέποντας σε συμπαίκτη του να απομακρύνει την μπάλα. Ξανά μπροστά στο σκορ ο Παναθηναϊκός και ζητούμενο να το κρατήσει για το υπόλοιπο της παράτασης. Κοντά στο 2-2 η ΤΣΣΚΑ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, άουτ το σουτ του Κρεμς. Αούτ και εκείνο του Σομπρέρο στο 108'.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση και στο γκολ του Ντέσερς, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα play off του Conference League. Την ομάδα που θα αποκλειστεί από το ζευγάρι Χράντετς Κράλοβε - Μπεσίκτας. 0-1 το πρώτο ματς στην Τσεχία υπέρ των Τούρκωνκαι η ρεβάνς την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη.
ΤΣΣΚΑ 1948 – Παναθηναϊκός 1-2
Σκόρερ: 87' Ντβάλι - 59’ Λιβάι Γκαρσία 94' Nτέσερς
ΤΣΣΚΑ 1948: Μαρίνοφ, Χόφμαν, Ντβάλι, Γκάσεβιτς, Μεντίνα (106' Γκρίβιτς), Κουέγιαρ (102' Κρεμς), Ζεμζέμι (71' Φράνκο), Μασιέλ, Ρούσεβ (83' Σομπρέρο), Μέγερ (83' Βιτάνοφ), Ίλιεφ (65’ Ντιαλό).
Παναθηναϊκός: Πένια, Κάτρης, Ντε Φράι, Φαν Ντρόγκελεν, Κυριακόπουλος (105' Κοντούρης), Καμαρά, Τσιριβέγια (88' Τσέριν), Αντίνο (88' Ταμπόρδα), Ζαρουρί (80' Τουμπά), Ραστόντερ (65΄Ντέσερς), Λιβάι Γκαρσία (65’ Γιάγκουσιτς).
