Sportime

Αδιανόητο! Από τον 4ο αιώνα έρχεται το παλαιότερο κλειστό μπουκάλι κρασί!

Απίστευτο το πόσο παλιά μας ταξιδεύει το παλαιότερο κλειστό μπουκάλι κρασί!

Στέλιος Ανδρικάκης 1 λεπτά ανάγνωσης
Αδιανόητο! Από τον 4ο αιώνα έρχεται το παλαιότερο κλειστό μπουκάλι κρασί!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Αναμφίβολα το κρασί έχει παίξει τεράστια σημασία στη ζωή των ανθρώπων, αφού από την αρχαιότητα γνωρίζουμε τη χρησιμότητα του.

Φυσικά δεν έχουμε από την αρχαιότητα κάποιο κλειστό μπουκάλι, ωστόσο το παλαιότερο που έχουμε στα χέρια μας και μάλιστα σφραγισμένο χρονολογείται από το 4ο αιώνα.

Συγκεκριμένα, έχει πάρει το όνομα Römerweinή «Το κρασί του Speyer» και ανακαλύφθηκε τουλάχιστον πριν από 1650 χρόνια, από έναν Ρωμαίο ευγένη.

Η χωρητικότητά του είναι 1,5 λίτρο και βρίσκεται στο Ιστορικό Μουσείο του Speyer, όπου μόνο ένας άνθρωπος έχει την ευθύνη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει αν το κρασί ανοιχτεί τελικώς, με το πώμα του να είναι κατασκευασμένο από κερίκαι ελαιόλαδο.

Δείτε τις φωτογραφίες από το εντυπωσιακό αυτό έκθεμα:

Αυτό είναι το παλαιότερο κρασί στον κόσμο!
Αυτό είναι το παλαιότερο κρασί στον κόσμο!
Αυτό είναι το παλαιότερο κρασί στον κόσμο!

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Στέλιος Ανδρικάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα