Sportime

Αυτό είναι το πρώτο smartphone του κόσμου (vid)

Στέλιος Ανδρικάκης 1 λεπτά ανάγνωσης
Αυτό είναι το πρώτο smartphone του κόσμου (vid)
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδυάσει τον ερχομό του όρου smartphone, με την κυκλοφορία του iPhone, ωστόσο όλοι κάνουν λάθος.

Συγκεκριμένα, το πρώτο smartphone που δημιουργήθηκε ποτέ έκανε ντεμπούτο το 1992 και είχε το όνομα «Simon».

Ολόκληρη η ονομασία του ήταν «Simon Personal Communicator» και δημιουργήθηκε από την IBM 15 χρόνια πριν η Apple, κάνε το μεγάλο βήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν άντεξε κλεισμένος και βγήκε στο μπαλκόνι τραγουδώντας τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ!

Το «Simon» ήταν ένα πραγματικά μοναδικό επίτευγμα για την εποχή του, αφού συνδύαζε τόσο τα στοιχεία ενός κινητού αλλά και ενός ψηφιακού οδηγού.

Διέθετε μία μονόχρωμη οθόνη αφής LCD 4,5 ιντσών, ενώ είχε και γραφίδα με την οποία ο χρήστης, έκανε όλες τις λειτουργίες.

Ωστόσο, η συσκευή δε γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αφού η IBM πούλησε περίπου 50 χιλιάδες τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο.

Επίσης σε κατηγορίες: Τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Στέλιος Ανδρικάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα