Με τον όρο Grassmilk, εννοούμε το γάλα που παράγεται από αγελάδες οι οποίες τρέφονται αποκλειστικά από βοσκοτόπια και παράγουν γάλα που περιέχει την ιδανική αναλογία μεταξύ των ω-6 και των ω-3 λιπαρών.
Σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Minnesota, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το Πανεπιστήμιο Newcastle στην Αγγλία, το Πανεπιστήμιο Southern Cross της Αυστραλίας και το Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Aarhus στη Δανία, διαπιστώθηκε πως οι αγελάδες που τρέφονται αποκλειστικά με γρασίδι παράγουν γάλα με ιδιαιτέρως αυξημένα επίπεδα ω3 ,ενώ αναπληρωτής καθηγητής της Γαλακτοκομικής Επιστήμης στο West Central Research and Outreach Center του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, είπε:
«Με την αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα, οι παραγωγοί ενδέχεται να είναι σε θέση να επεκτείνουν την κερδοφορία τους και το μερίδιο αγοράς τους με συστήματα βοσκής που βασίζονται στο γρασίδι».
Όπως αναφέρεται η διατροφή της αγελάδας παίζει εξαιρετικά Σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος και έτσι αυτές οι αγελάδες που παράγουν Grassmilk, τρέφονται αποκλειστικά και μόνο από αποθηκευμένες βιολογικές τροφές και βοσκοτόπια αυτό σημαίνει πως λαμβάνουν κατά μέσο όρο το 80% της ημερήσιας πρόσληψης από τη βοσκή τους και το 20% από σιτηρά και συμπυκνώματα.
Όπως απέδειξε η έρευνα το Grassmilk έχει τα υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, περίπου 0,05 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια γάλακτος, σε σχέση με 0,02 γραμμάρια στο απλό γάλα, μια διαφορά κατά 147%.
Επιπρόσθετα, περιέχει 52% λιγότερα ωμέγα-6 από το συμβατικό γάλα και 36% λιγότερα ωμέγα-6 από το βιολογικό γάλα.