Sportime

Η άγνωστη αρματομαχία που έσωσε 3.000 στην Κύπρο

Συγκλονιστική αρματομαχία!

Βαγγέλης Λάσκαρης 1 λεπτά ανάγνωσης
Κύπρος: Πενήντα χρόνια έχουν περάσει πλέον από τη μέρα που ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο - Συγκλονιστική μαρτυρία
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει πλέον από τη μέρα που ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και Ακόμα μια συγκλονιστική μαρτυρία βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Ο Μεσολογγίτης Κώστας Δρόσος, πολεμιστής στην Κύπρο, ο οποίος έχει τιμηθεί με «Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2016, μίλησε για τα γεγονότα της εισβολής.

Συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου 1974, 50 χρόνια πριν, δόθηκε μία ιστορική αρματομαχία, μοναδική στα ελληνικά τεθωρακισμένα, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στο χωριό Σκυλλούρα της Κύπρου.

Εκεί το πλήρωμα ενός καταληφθέντος τουρκικού άρματος, αιφνιδίασε τους Τούρκους, μπήκε μέσα στις γραμμές τους και τους προξένησε σοβαρές απώλειες. Το κυριότερο όμως ήταν η καθυστέρηση των Τούρκων κατά μια ημέρα, να καταλάβουν την Μόρφου, όπου θα εγκλωβίζονταν 3000 άμαχοι και ένοπλοι Ελληνοκύπριοι, αφού μόνο από εκεί μπορούσαν να καταφύγουν στον ελεύθερο τομέα.

Πηγή: geostratigika.gr

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Βαγγέλης Λάσκαρης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα