VIRAL
Σε τι διαφέρει ο ελληνικός από τον τούρκικο μουσακά;
Διαδεδομένο το πιάτο και στην ελληνική και στην τουρκική κουζίνα.Ο μουσακάς είναι ένα πιάτο που έχει αμφισβητηθεί ως προς την προέλευση του, καθώς διαδεδομένος είναι και στην ελληνική και στην τουρκική κουζίνα, αλλά και σε άλλες μεσογειακές και βαλκανικές χώρες, όπως η Αίγυπτος και η Λιβύη.
Ο ελληνικός μουσακάς συνήθως περιλαμβάνει στρώσεις μελιτζάνας, κιμά, πατάτες και μπεσαμέλ από πάνω.
Από την άλλη πλευρά, ο τούρκικος μουσακάς μπορεί να έχει παραλλαγές, όπως η χρήση κολοκυθιού αντί για μελιτζάνα και η παρασκευή του δεν περιλαμβάνει πάντα μπεσαμέλ.
Διαβάστε επίσης:
Η δήλωση του Ίλον Μασκ για τα F-35 που θέλουν να εξαφανίσουν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας