Ονομάζεται Impossible Burger, αλλά δεν είναι μπέργκερ…Τουλάχιστον όχι όπως το ξέρουμε εμείς.
Εξ’ όψεως μοιάζει με κιμά και έχει την ίδια γεύση αλλά και την ίδια μυρωδιά…Όμως..έχει δημιουργηθεί εξ’όλοκλήρη από φυτά και πιο συγκεκριμένα από γενετικά τροποποιημένη σόγια.
Το μπέργκερ, βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό είναι απολύτως ασφαλές.
Οι επιστήμονες, δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αφού αφενός αν τελικά δουλέψει, θα είναι πιο υγιεινό ενώ θα προσφέρει τη νοστιμιά, αλλά θα μειωθεί κι άλλο η κατανάλωση κρέατος.
Τα συστατικά του μπέργκερ του μέλλοντος περιλαμβάνουν πρωτεΐνη σιταριού αλλά και πρωτεΐνη πατάτας, η οποία επιτρέπει στο μπιφτέκι να είναι ζουμερό κατά το ψήσιμο…