ΧΡΗΣΙΜΑ

Γιατί οι Ιταλοί κρεμάνε το πανετόνε ανάποδα;

Γιατί οι Ιταλοί κρεμάνε το πανετόνε ανάποδα;
Γιατί οι Ιταλοί κρεμάνε το πανετόνε ανάποδα;

Το πανετόνε, το αγαπημένο ιταλικό γλυκό των Χριστουγέννων, συνοδεύεται από μια απρόσμενη πρακτική: το κρέμασμα ανάποδα μόλις βγει από τον φούρνο. Αν και μοιάζει περίεργο, είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η μοναδική του υφή και εμφάνιση. Λόγω της μαλακής και αέρινης δομής του, το πανετόνε είναι εξαιρετικά ευαίσθητο όταν είναι ακόμα ζεστό. Αν το αφήσεις να κρυώσει κανονικά, η ίδια του η βαρύτητα μπορεί να συμπιέσει τη βάση του, καταστρέφοντας τη χαρακτηριστική αφράτη υφή του.

Το κρέμασμα ανάποδα έχει στόχο να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Με την αντιστροφή, το βάρος του πανετόνε τραβάει τη ζύμη προς την κορυφή, αποτρέποντας τη συρρίκνωση ή την κατάρρευση. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται από τους Ιταλούς αρτοποιούς εδώ και δεκαετίες, αποδεικνύοντας τη σημασία της για τη διατήρηση της ποιότητας του γλυκού. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το πανετόνε φτάνει στο τραπέζι μας όπως πρέπει: αφράτο, καλοσχηματισμένο και γεμάτο γεύση.

@foodporn

Did you know that panettone needs to be cooled upside down to prevent it from collapsing?! 🤯🤷🏽‍♂️ With @Dan the Baker LLC #fyp #foryou #baker #bake #baking #bread #panettone

♬ original sound – Foodporn

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί οι Ιταλοί κρεμάνε το πανετόνε ανάποδα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Γράφω για τα πιο περίεργα και τρελά θέματα που δεν ήξερες ότι σε ενδιαφέρουν. Είμαι εδώ για να σου λύσω απορίες που δεν είχες ποτέ!