Sportime

Ιαπωνία: Συναγερμός επιπέδου 5 στα νησιά του Τόκιο

Ιστορικές βροχές και άμεσος κίνδυνος για κατοίκους

Sportime Team 1 λεπτά ανάγνωσης
Ακραία κακοκαιρία και συναγερμός στην Ιαπωνία
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι σε δύο νησιά του Τόκιο η καταστροφή μπορεί να έχει ήδη αρχίσει.

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση επιπέδου 5 για κατολισθήσεις στη Νιιτζίμα και στη συνέχεια στην Οσίμα, ζητώντας από τους κατοίκους να προστατεύσουν άμεσα τη ζωή τους.

Στη Νιιτζίμα καταγράφηκαν 485 χιλιοστά βροχής μέσα σε 24 ώρες, νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ στην Οσίμα η βροχή ξεπέρασε τα 570 χιλιοστά.

Οι Αρχές καλούν όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια να παραμείνουν σε ανώτερους ορόφους, μακριά από πλαγιές και ρέματα.

Το επίπεδο 5 δεν σημαίνει επιβεβαιωμένους νεκρούς. Σημαίνει όμως κάτι εξαιρετικά σοβαρό: ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές είναι πλέον άμεσος.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα