ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αλεξανδρόπουλος: «Αξιοπρεπέστατοι κόντρα στη Μίλαν – Ο Παναθηναϊκός να γίνει κυνικός»

Αξιοπρεπέστατη εικόνα είχε ο Παναθηναϊκός στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν όπως δήλωσε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.
Αλεξανδρόπουλος: «Αξιοπρεπέστατοι κόντρα στη Μίλαν – Ο Παναθηναϊκός να γίνει κυνικός»

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στη φιλική ήττα με 2-1 από τη Μίλαν.

Ο 19χρονος κεντρικός μέσος τόνισε πως οι πράσινοι θα πρέπει να γίνουν πιο κυνικοί στα παιχνίδια τους, ενώ πρόσθεσε ότι στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (με Απόλλων εντός και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός) ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει δύο νίκες.

Θυμίζουμε ότι μετά ακολουθεί το ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος:

Πως αντιμετωπίσατε ένα παιχνίδι φιλικό μεν, αλλά με έναν αντίπαλο που δεν θα συναντήσετε σίγουρα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πως τη βιώσατε;
«Ήταν μία όμορφη και μία σημαντική εμπειρία για όλους μας. Τέτοιου είδους αναμετρήσεις μας δένουν ως ομάδα και μπορούμε να δούμε τα όρια μας και για τι είμαστε ικανοί. Τόσο συνολικά όσο και ατομικά, γιατί πρόκειται για σπουδαίους παίκτες. Ήταν μία όμορφη εμπειρία, γιατί ήταν ωραίο και το γήπεδο. Είχαμε και θεατές και αυτό είναι σημαντικό, γιατί σταδιακά ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα και μας είχε λείψει το συναίσθημα».

Πως σου φάνηκε η αντίδραση του Παναθηναϊκού στο ματς;
«Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας σε αυτό το σημείο. Έχουμε, βέβαια, να κάνουμε πολλά παραπάνω και να βελτιωθούμε. Ωστόσο, θεωρώ πως κόντρα σε έναν αντίπαλο με το βεληνεκές της Μίλαν, είχαμε αξιοπρεπέστατη εικόνα».

Σε ατομικό επίπεδο, πως ένιωσες ότι ανταποκρίθηκες απέναντι σε μέσους που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο;
«Είναι τιμή μου και χαρά μου να παίζω εναντίον τέτοιων ποδοσφαιριστών, έστω και σε φιλικά παιχνίδια. Το ίδιο συναίσθημα έχω και με την Εθνική ομάδα. Ο στόχος μου είναι να παίζω διαρκώς με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και είναι σημαντικό για μένα να βλέπω πως μπορώ να τα καταφέρω σε τέτοιες συνθήκες.

Σε προβληματίζει ότι στον απολογισμό της προετοιμασίας, μετά από έξι φιλικά ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει ούτε μία νίκη; «Σίγουρα ναι, γιατί έχουμε συζητήσει μεταξύ μας ότι καλό το ωραίο ποδόσφαιρο και η κατοχή της μπάλας, αλλά πρέπει να κάνουμε νίκες. Πρέπει να βάλουμε την ουσία και την αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι μας. Χαρακτηριστικό είναι και ένα τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο, που είχαμε την κατοχή, αλλά όπως είπαμε στα αποδυτήρια, δεν τελειώσαμε κάποια φάση. Πρέπει να γίνουμε πιο κυνικοί στην τελική προσπάθεια και έτσι θα φέρουμε νίκες».

Πριν από αυτό το φιλικό συζητήσατε μεταξύ σας πόσο λείπει από τον Σύλλογο αλλά και από εσάς, η δυνατότητα και η ευκαιρία να παίζετε με αντιπάλους όπως η Μίλαν;
«Σίγουρα είναι προνόμιο να παίζεις εναντίον των κορυφαίων παικτών και των κορυφαίων ομάδων. Είναι ένα έξτρα κίνητρο να επαναφέρουμε την ομάδα στην Ευρώπη, για να παίζουμε πιο συχνά σε αυτές τις αναμετρήσεις. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να το κερδίσουμε αυτό».

Η ομάδα έχει φτάσει στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για την έναρξη του πρωταθλήματος;
«Η ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Αυτό που μετράει είναι να κάνουμε το 2 στα 2 πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, εφόσον αρχίσουμε φυσικά και μετά να εκμεταλλευτούμε το έξτρα διάστημα για να διορθώσουμε ακόμα περισσότερο τα λάθη μας».

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ποδόσφαιρο: Μάχη Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για τον Λομόνακο

Μάχη Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για τον Λομόνακο

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διεκδικούν τον Κέβιν Λομονάκο με τη διορία της ελληνικής αγοράς να πιέζει.

Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σαν σήμερα 6 Φεβρουαρίου: Το διπλό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα που έγραψε ιστορία

Σαν σήμερα 6 Φεβρουαρίου: Το διπλό του Παναθηναϊκού στην Τούμπα που έγραψε ιστορία

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, 6 Φεβρουαρίου 2011, ένα γκολ του Νίνη έγραψε ιστορία στην Τούμπα σε ματς με κάρτες ένταση και νεύρα μέχρι το φινάλε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: Ο Παναθηναϊκός με Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη λίστα

Ο Παναθηναϊκός με Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη λίστα

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε Τετέι, Αντίνο και Ερνάντεθ στη νέα ευρωπαϊκή λίστα ενόψει των νοκ άουτ του Europa League.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Κράξιμο στον Μπενίτεθ!

Παναθηναϊκός: Κράξιμο στον Μπενίτεθ!

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα για Μπενίτεθ. Τον κράζει ανοιχτά!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Οι δύο προτάσεις που αρνήθηκε ο Μλαντένοβιτς!

Παναθηναϊκός: Οι δύο προτάσεις που αρνήθηκε ο Μλαντένοβιτς!

Δύο προτάσεις είχε στα χέρια του ο Μλαντένοβιτς αλλά τις απέρριψε αμφότερες, εκνευρίζοντας τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Το μήνυμα που πέρασε ο Μπενίτεθ σε Αλαφούζο και κόσμο!

Το μήνυμα που πέρασε ο Μπενίτεθ σε Αλαφούζο και κόσμο!

Ο Μπενίτεθ αντιλαμβάνεται πως και ο ίδιος πλέον δεν είναι στο απυρόβλητο και πήρε τα μέτρα του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το ρεκόρ του Ράφα Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το ρεκόρ του Ράφα Μπενίτεθ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη 22 ματς στον πάγκο του τον Ράφα Μπενίτεθ και ο απολογισμός θα μπορούσε να είναι καλύτερος

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Βαρύ το κλίμα για όλους

Παναθηναϊκός: Βαρύ το κλίμα για όλους

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο πως ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό, φάνηκε να μην μπορεί να ακολουθήσει

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός: Αγωνία για μεταγραφή, έχει επτά παίκτες σε αυτή τη θέση, πρέπει να πάρει

Παναθηναϊκός: Αγωνία για μεταγραφή, έχει επτά παίκτες σε αυτή τη θέση, πρέπει να πάρει

Ο Παναθηναϊκός με τον χρόνο να τρέχει και να μην είναι σύμμαχος θα πρέπει να προλάβει να ολοκληρώσει μεταγραφή

Ποδόσφαιρο