Sportime

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αποδοχή κυβέρνησης – Τσιόδρα για την πανδημία (pics)

Λευτέρης Παυλίδης 4 λεπτά ανάγνωσης
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Αποδοχή κυβέρνησης – Τσιόδρα για την πανδημία (pics)
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί να λαμβάνει την αποδοχή των πολιτών λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε την πανδημία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η «ψαλίδα» της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου παραμένει μεγάλη (στο 19,5%) σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με πάνω από 7 στους 10 πολίτες να εγκρίνουν τα μέτρα για πανδημία, ενώ η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι και τα οικονομικά μέτρα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού είναι σε σωστή κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανταποκρίθηκε ο κόσμος στην Ξάνθη

Εξάλλου, ευρεία αποδοχή σημειώνει και το έργο της «επιτροπής σοφών», και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 8 στους 10 να δηλώνουν την ικανοποίησή τους. Οι Έλληνες δηλώνουν εξάλλου τη βούλησή τους να «πάνε» διακοπές.

Δημοσκόπηση: Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά ΝΔ (σταθερό συγκριτικά με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ενώ το 23% ΣΥΡΙΖΑ (από 22%). Το 6% απαντά Κίνημα Αλλαγής (σταθερό), το 5% ΚΚΕ (από 5,5%), το 3,5% Ελληνική Λύση (από 4%), το 3% θα ψήφιζε ΜέΡΑ 25 (από 2,5%), 6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα (σταθερό), 4% λευκό, άκυρο ή αποχή (από 3,5%). 7% των ερωτώμενων είναι αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν (από 8%).

Όσον αφορά το ποιος εκ των κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 50% των ερωτώμενων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 51% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ το 24% ο Αλέξης Τσίπρας (23%). 21% απαντά κανένας από τους δύο (22%). 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 32% εκτιμά ότι σίγουρα θα χρειάζονταν διορθωτικές κινήσεις σε κάποια πρόσωπα της κυβέρνησης, ενώ το 27% θεωρεί ότι μάλλον θα χρειάζονταν. Το 16% των ερωτώμενων απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις, ενώ το 6% είναι βέβαιο ότι δεν χρειάζονται. 19% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Πλειοψηφία: Σε σωστή κατεύθυνση τα οικονομικά μέτρα

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης το 54% συνολικά δηλώνει ότι είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (18%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (36%). Το 37% των ερωτώμενων συνολικά απαντά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση (16%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (21%). Το 9% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Πάνω από 7 στους 10 εγκρίνουν τα μέτρα για πανδημία

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν τη κυβέρνηση στην πανδημία του νέου κορονοϊού το 75% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά θετικά (σίγουρα θετικά 48% - μάλλον θετικά 27%) έναντι 47% και 28% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση (4 – 6 Μαΐου). Το 19% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 10% - σίγουρα αρνητικά 9%) έναντι 8% και 5% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα. Το 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, έναντι 5% στην προηγούμενη έρευνα.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν το ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία του νέου κορονοϊού το 42% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (20% σίγουρα θετικά – 22% μάλλον θετικά) έναντι 18% και 26% αντίστοιχα στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. Το 50% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά αρνητικά (μάλλον αρνητικά 27% - σίγουρα αρνητικά 23%) έναντι 26% και 24% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα. Το 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, έναντι 6% στην προηγούμενη έρευνα.

Θετική αποδοχή Τσιόδρα/επιτροπής για τους 8 στους 10

Όσον αφορά την αξιολόγηση της επιστημονικής επιτροπής, και του Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας το 79% των ερωτώμενων συνολικά απαντά θετικά (55% σίγουρα θετικά – 24% μάλλον θετικά), έναντι 16% συνολικά που απαντά αρνητικά (8% μάλλον αρνητικά – 8% μάλλον θετικά). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αναφορικά με την αξιολόγηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και του συστήματος Υγείας κατά την πανδημία το 83% των ερωτηθέντων συνολικά απαντά θετικά (56% σίγουρα θετικά – 27% μάλλον θετικά), ενώ το 9% συνολικά απαντά αρνητικά (6% μάλλον αρνητικά – 3% σίγουρα αρνητικά). 8% των ερωτώμενων δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Χαλάρωση μέτρων και χαλάρωση ανησυχίας

Στην ερώτηση πόσο τους ανησυχεί η πανδημία του COVID-19 μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το 44% συνολικά εξακολουθεί να ανησυχεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό (17% πολύ – 27% αρκετά) έναντι 33% και 30% αντίστοιχα στην προηγούμενη έρευνα. Το 27% των ερωτηθέντων ανησυχεί μέτρια, ενώ το 20% συνολικά λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (από 10%) έναντι 6% και 7% αντίστοιχα στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση. 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ έναντι 4% στην προηγούμενη έρευνα.

Δημοσκόπηση: «Ψηφίζουν» διακοπές οι Έλληνες

Στην ερώτηση αν προτίθενται να κάνουν διακοπές σε τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα με τις κατάλληλες προσφορές – τιμές των 64% συνολικά των πολιτών απαντά σίγουρα ναι (35%) ή μάλλον ναι (29%), ενώ το 28% συνολικά μάλλον όχι (17%) ή σίγουρα όχι (11%). 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δείτε τα γραφήματα:

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Πηγή: skai.gr

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime Κοινωνία

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα