Sportime

Κικίλιας: «Δεν γίνεται να οδηγηθούμε σε νέο lockdown»

Είναι στο χέρι μας να έχουμε μία απλή αύξηση που θα ελέγξουμε, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας

Sportime Team 1 λεπτά ανάγνωσης
Κικίλιας: «Δεν γίνεται να οδηγηθούμε σε νέο lockdown»
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την πορεία του κορωνοϊού και την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα νέο lockdown και έκανε νέα έκκληση προς τους πολίτες και τους τουρίστες για τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού:

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θα συνομιλήσουμε τώρα κυρίες και κύριοι με τον Υπουργό Υγείας τον κύριο Βασίλη Κικίλια. Κύριε Υπουργέ, καλώς ορίσατε. Ξεκινώ αμέσως με τα κρούσματα, τα οποία τις τελευταίες μέρες δείχνουν ανοδική τάση με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία στην κοινή γνώμη, μήπως επιστρέφουμε στην περίοδο προ καραντίνας ή εν πάση περιπτώσει, του πρώτου διαστήματος της καραντίνας.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Κύριε Χατζηνικολάου, εξαρτάται από εμάς και θα εξηγήσω τι εννοώ. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρχει οικονομία, δεν μπορεί να υπάρχει τουρισμός σε καταστάσεις πανδημίας και κρίσεων Δημόσιας Υγείας. Αυτό επιβεβαιώθηκε παγκοσμίως.

Άρα λοιπόν, όπως επιτύχαμε παίρνοντας μέτρα νωρίς και τηρώντας αυτά τα μέτρα την εποχή της κρίσης του κορονοϊού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, έτσι αυτά τα μέτρα ατομικής προστασίας και φροντίδας και προσοχής, πρέπει να τα τηρούμε και τώρα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας στον Νίκο Χατζηνικολάου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός ανησυχία: Αυτές οι χώρες έχουν τεθεί και πάλι σε καραντίνα

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Sportime Team

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα