Sportime

Σύνοδος Κορυφής: Αναβολή λόγω κρούσματος κορονοϊού

Λευτέρης Παυλίδης 1 λεπτά ανάγνωσης
Σύνοδος Κορυφής: Αναβολή λόγω κρούσματος κορονοϊού
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής που είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη και την Παρασκευή, λόγω κρούσματος κορονοϊού σε υπάλληλο της Κομισιόν. Σε καραντίνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Barend Leyts, η Σύνοδος Κορυφής αναβάλλεται για τις 1-2 Οκτωβρίου εξαιτίας κρούσματος κορονοϊού. «Ο πρόεδρος του Συμβουλίου πληροφορήθηκε σήμερα ότι ένας φύλακας ασφάλειας, με τον οποίο ήρθε σε επαφή στις αρχές την περασμένη εβδομάδα, διαγνώστηκε θετικός σε κορονοϊό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός ΕΟΔΥ: 8 νεκροί – 346 κρούσματα

Στη Σύνοδο αναμενόταν να συζητηθεί το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν, να κάνει σειρά τηλεφωνημάτων σε Ευρωπαίους ηγέτες, με σκοπό να τις κυρώσεις. Η Ελλάδα επιθυμούσε να έχει καταρτιστεί μία λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας, οι οποίες, αν και δεν θα επιβληθούν άμεσα, να επικρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι της. Πλέον όλα μετατίθενται για τις 1-2 Οκτωβρίου.

The @eucopresident today learned that a security officer, with whom he was in close contact early last week, tested positive for COVID.

The President is tested regularly and tested negative yesterday. ⁰
Respecting Belgian rules, he has gone into quarantine as of today.

— Barend Leyts (@BarendLeyts) September 22, 2020

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Λευτέρης Παυλίδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα