O Μίλτος Τεντόγλου ξανά πρωταθλητής Ευρώπης με 8,44 μ.
Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε ξανά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με άλμα στα 8,44 μέτρα και έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις.
Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι για τέταρτη διαδοχική φορά πρωταθλητής Ευρώπης με τον Έλληνα πρωταθλητή να βρίσκει στο Μπέρμιγχαμ το μεγάλο άλμα όταν το χρειάστηκε και να προσθέτει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στην τεράστια συλλογή του. Τα 8,44 μέτρα της τέταρτης προσπάθειας ήταν αρκετά για να τον ανεβάσουν ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ο Τεντόγλου είχε δείξει από το πρώτο άλμα ότι βρίσκεται σε κατάσταση για μεγάλη επίδοση. Ξεκίνησε με 8,27 μέτρα και ακολούθησε προσπάθεια στα 8,19. Ο Σιμόν Εχάμερ όμως έφτασε στα 8,29 και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση.
Η απάντηση δεν ήρθε αμέσως. Ο Έλληνας άλτης προσγειώθηκε ξανά στα 8,27 μέτρα στην τρίτη προσπάθεια έχοντας μάλιστα αρκετό περιθώριο στη βαλβίδα. Στο τέταρτο άλμα όμως άλλαξαν όλα.
Ο Τεντόγλου έφτασε στα 8,44 μέτρα, επέστρεψε στην κορυφή και άφησε πλέον την πίεση στους αντιπάλους του. Κανείς δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει και ο 28χρονος δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει άλλη προσπάθεια.
Τέσσερα διαδοχικά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τέσσερα χρυσά μετάλλια για έναν αθλητή που συνεχίζει να μετατρέπει τη συνέπεια στο κορυφαίο επίπεδο σε κάτι που πλέον μοιάζει δικό του χαρακτηριστικό.
