Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες XS, S, M, L και XL στα ρουχα τους;
Αν υπήρχε το Zara ή το H&M στην αρχαία Αθήνα;
Οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν XS, S, M, L και XL όπως σήμερα, αλλά είχαν τον δικό τους τρόπο να προσαρμόζουν τα ρούχα τους!
Τα περισσότερα αρχαία ελληνικά ρούχα ήταν ορθογώνια κομμάτια υφάσματος που τα τύλιγαν γύρω τους και τα στερέωναν με πόρπες (καρφίτσες), ζώνες ή κορδόνια. Δεν είχαν ραφές ή συγκεκριμένα μεγέθη, αλλά το ύφασμα μπορούσε να διπλωθεί, να τυλιχτεί ή να κοπεί ώστε να ταιριάζει σε κάθε σώμα!
Τα ρούχα δεν είχαν σταθερό σχήμα, άρα μπορούσαν να τα προσαρμόσουν εύκολα. Πιο μεγάλο ύφασμα για τους πιο εύσωμους, πιο μικρό για τους πιο αδύνατους.
Οι γυναίκες και οι άνδρες συχνά δίπλωναν ή μάζευαν το ύφασμα για να το φέρουν στο ύψος τους ενώ η ποιότητα και το χρώμα του υφάσματος έδειχνε την κοινωνική τάξη – όχι το μέγεθος.
Οι αρχαίοι δεν είχαν σταθερά μεγέθη, αλλά χρησιμοποιούσαν ευέλικτα υφάσματα που προσαρμόζονταν σε όλους. Αν υπήρχε το Zara ή το H&M στην αρχαία Αθήνα, απλά θα πουλούσε ένα τεράστιο κομμάτι ύφασμα και θα σου έλεγαν: “Δέστο όπως θες!”.
Διαβάστε επίσης στο sportime.gr
Μετά από πόσα βουρτσίσματα δοντιών πρέπει να πετάξεις την οδοντόβουρτσά σου;
Η φούσκα με τα γκότζι μπέρι: όλα όσα έλεγαν και δεν ισχύουν