Sportime

Συσκευές σε αναμονή: Πού χάνεται ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Οι συσκευές σε αναμονή καταναλώνουν μικρή ποσότητα ρεύματος, όμως η ομαδοποίηση και η απενεργοποίηση περιορίζουν τις απώλειες στο σπίτι καθημερινά.

Ανδρέας Βρεττάκος 1 λεπτά ανάγνωσης
Χρήστης κρατά κινητό τηλέφωνο και χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή για πρόσβαση σε ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών. Πηγή: INTIME.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Μια τηλεόραση, ένας εκτυπωτής ή ένας φορτιστής μπορεί να φαίνεται κλειστός, αλλά να συνεχίζει να καταναλώνει μικρή ποσότητα ενέργειας όταν παραμένει στην πρίζα. Η κατανάλωση αναμονής δεν είναι ίδια για όλες τις συσκευές, όμως η συνήθεια επαναλαμβάνεται σε πολλά σημεία του σπιτιού.

Ο πιο πρακτικός έλεγχος ξεκινά από το γραφείο και το έπιπλο της τηλεόρασης. Μια πολύπριζη με διακόπτη επιτρέπει να απενεργοποιούνται μαζί οι συσκευές που δεν χρειάζονται τη νύχτα ή όταν το σπίτι μένει άδειο. Οι φορτιστές αφαιρούνται από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούνται και οι λειτουργίες εξοικονόμησης ενεργοποιούνται σε υπολογιστές και οθόνες.

Δεν είναι απαραίτητο να αποσυνδέονται συσκευές που πρέπει να λειτουργούν συνεχώς ή να διατηρούν ρυθμίσεις. Η λογική είναι να ξεχωρίσουν όσα χρειάζονται πραγματικά ρεύμα από όσα απλώς μένουν συνδεδεμένα από συνήθεια.

Ένας μικρός έλεγχος σε κάθε δωμάτιο μπορεί να αποκαλύψει περιττές συνδέσεις. Η εξοικονόμηση γίνεται πιο εύκολη όταν οι συσκευές ομαδοποιούνται και ο διακόπτης βρίσκεται σε σημείο που χρησιμοποιείται χωρίς κόπο.

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Ανδρέας Βρεττάκος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα