Sportime

UEFA: «Φρένο» στους αγώνες σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν λόγω του πολέμου

Αλέξανδρος Κωτάκης 1 λεπτά ανάγνωσης
UEFA: «Φρένο» στους αγώνες σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν λόγω του πολέμου
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Προσωρινό φινάλε στις ποδοσφαιριστές δραστηριότητες σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν έφερε η εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί σε Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αρτσάχ, όπως αποφάσισε η UEFA.

Συγκεκριμένα την απόφαση να μη διεξαχθούν αγώνες εντός Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν μέχρι νεοτέρας έλανε η εκτελεστική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: UEFA: Τελείως αντίθετη με τη δημιουργία της European Premier League

Να σημειώσουμε ότι ήδη η πολεμική κατάσταση που επικρατεί μεταξύ των δύο χωρών είχε οδηγήσει τη διεξαγωγή σε ουδέτερες έδρες των τελευταία παιχνίδιών των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Καθώς επίσης και ένα ματς για το Europa League.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η UEFA: «Λαμβάνοντας υπόψιν την τεταμένη κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι αγώνες εθνικών ομάδων και των ομίλων της UEFA δεν θα διεξάγονται σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν μέχρι νεότερης προειδοποίησης. Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων τους, θα κληθούν να προτείνουν εναλλακτικούς τόπους διεξαγωγής των επερχόμενων εντός έδρας αγώνων τους στις διοργανώσεις της UEFA».

Τέλος να ξεκαθαρίσουμε ότι προς το παρόν δεν επηρεάζεται η τελική φάση του Euro 2020 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ άλλων και στο Μπακού τον Ιούνιο.

Επίσης σε κατηγορίες: Ποδόσφαιρο

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Αλέξανδρος Κωτάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα