Γιατί όταν φτιάχνω μπριζόλα είναι σα σόλα; Πως να ψήσεις τέλεια την μπριζόλα σου
Γιατί η μπριζόλα μου βγαίνει σκληρή; μάθε τι κάνουν λάθος οι περισσότεροι και πώς θα πετύχεις το τέλειο ψήσιμοΜία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στην κουζίνα είναι να δαγκώσεις την μπριζόλα που μαγείρεψες με αγάπη, μόνο για να ανακαλύψεις ότι είναι σκληρή και στεγνή. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό ενώ οι μπριζόλες που παραγγέλνουμε είναι πάντα τόσο τρυφερές και γεμάτες γεύση; Το πρόβλημα συνήθως κρύβεται σε μερικά κοινά λάθη.
Το πρώτο και πιο συνηθισμένο λάθος είναι η έλλειψη προετοιμασίας του κρέατος πριν το μαγείρεμα. Το αλάτι και η μαρινάδα είναι απαραίτητα, καθώς βοηθούν να εισχωρήσει υγρασία και αρώματα στο εσωτερικό της μπριζόλας. Επίσης, η κατάλληλη θερμοκρασία της μπριζόλας πριν το ψήσιμο παίζει σημαντικό ρόλο – η μπριζόλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν μπει στο τηγάνι.
Άλλο σημαντικό σημείο είναι η σωστή θερμοκρασία και διάρκεια μαγειρέματος. Αν η φωτιά είναι υπερβολικά δυνατή, το εξωτερικό της μπριζόλας ψήνεται γρήγορα ενώ το εσωτερικό παραμένει άψητο ή σκληρό. Η μεσαία θερμοκρασία και η υπομονή είναι το κλειδί για μία ζουμερή, τρυφερή μπριζόλα. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το σωστό διάστημα ξεκούρασης μετά το μαγείρεμα δίνει στο κρέας χρόνο να διατηρήσει τους χυμούς του.
Πήρα μια κονσέρβα και δεν έχει δαχτυλίδι για να ανοίξει – τι κάνω τώρα που δεν έχω ανοιχτήρι;
Η προσφορά που σήμερα παίρνεις εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με 6 ευρώ το λίτρο
Ήταν σπουδαίος γιατρός αλλά έκρυβε ένα τεράστιο μυστικό που αποκαλύφθηκε μετά το θάνατό του