Η κινέζικη τεχνική που κάνει το κοτόπουλο ζουμερό και νόστιμο
Η τεχνική velveting προσφέρει ζουμερό και βελούδινο κοτόπουλο με κινέζικη μαεστρία.Η τεχνική «velveting» είναι ένα μυστικό της κινέζικης κουζίνας που μετατρέπει ακόμα και το πιο λιτό κομμάτι κοτόπουλου σε εξαιρετικά ζουμερό και γευστικό πιάτο. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη μαρινάδα του κοτόπουλου σε ένα μείγμα από ασπράδια αυγών, κορν φλάουρ και λίγο λάδι ή νερό. Μετά τη μαρινάδα, το κοτόπουλο περνάει από ελαφρύ μαγείρεμα πριν προστεθεί στο κυρίως πιάτο.
Αυτός ο τρόπος όχι μόνο διατηρεί τη φυσική υγρασία του κρέατος, αλλά του προσδίδει και μια βελούδινη υφή που δεν μοιάζει με καμία άλλη τεχνική. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί όχι μόνο σε stir-fries αλλά και σε διάφορες συνταγές, όπως σούπες και πιάτα στον ατμό. Επιπλέον, η επιστήμη πίσω από το velveting εξηγεί ότι το μείγμα της μαρινάδας λειτουργεί ως προστατευτική επίστρωση, κρατώντας τους χυμούς του κρέατος εγκλωβισμένους κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν με πιάτα επαγγελματικής ποιότητας, χωρίς την ανάγκη για εξειδικευμένο εξοπλισμό. Είναι μια απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να απογειώσει οποιαδήποτε συνταγή κοτόπουλου.
Γιατί τα αυγά στον Όλυμπο βράζουν διαφορετικά;
Μπορεί ένας αθλητής να βελτιώσει τις επιδόσεις του μέσα απο τα όνειρά του;
Οι 3 φορές που η κακιά μητριά προσπάθησε να σκοτώσει τη Χιονάτη στην αυθεντική ιστορία
Γιατί η περιοχή γύρω από το Oλυμπιακό Στάδιο λεγόταν «Πατσαβουράδικα»