Sportime

Κορονοϊός - Γκάγκα: «Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, είναι τρομακτικό!»

Γεωργία Τσιαρλή 2 λεπτά ανάγνωσης
Κορονοϊός - Γκάγκα: «Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, είναι τρομακτικό!»
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η κυρία Γκάγκα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 περιγράφει την κατάσταση λέγοντας: «Σήμερα έχουμε ανοίξει πέντε κλινικές και δύο μονάδες, οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς ως γιατροί έχουμε άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα κρούσματα, να τους νοσηλεύσουμε καλά και να προλάβουμε θανάτους» λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Ηλία Σιακαντάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Έτοιμο το σχέδιο για 15νθημερο lockdown στην Αττική – Τι θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

«Θα περίμενα ότι, έπειτα από αυτούς τους μήνες που έχουμε τα μέτρα, που έχουμε μάθει, που βλέπουμε τα πράγματα, θα ήμασταν ως πολίτες πιο έτοιμοι, να είμαστε προσεκτικοί και να σταματήσουμε την πανδημία. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα και οι ασθενείς μένουν δύο και τρεις εβδομάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, και διπλάσια νοσοκομεία να είχαμε, να τα βγάλουμε πέρα» εξηγεί.

Και συνεχίζει: «Ήλπιζα ότι τώρα θα ήμασταν καλύτερα απ' ό,τι την άνοιξη, δεν είμαστε. Ο ρυθμός εισόδου στο νοσοκομείο, πραγματικά μας φοβίζει. Έρχονται 15-15 τα περιστατικά, που για εμάς είναι τρομακτικό. Ο αριθμός μας φοβίζει πολύ. Με το που ανοίγει η μονάδα, γεμίζει. Ο ρυθμός μας φοβίζει πολύ και είναι στο χέρι μας να το σταματήσουμε».

«Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχουμε κατάλληλα φάρμακα. Τα μέτρα δημόσιας υγείας είναι αυτά που μπορούν να σταματήσουν την πανδημία και για την υγεία, και για την οικονομία. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και μας τρομάζει» τονίζει επίσης.

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γεωργία Τσιαρλή

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα