Τελικά δεν έχω καταλάβει, που διαφέρει το θράψαλο από το καλαμάρι και γιατί είναι πιο φτηνό;
Μάθετε γιατί το θράψαλο είναι πιο φτηνό από το καλαμάρι και πώς να τα ξεχωρίζετε.Το θράψαλο και το καλαμάρι, αν και μοιάζουν εξωτερικά, έχουν αρκετές διαφορές που επηρεάζουν τόσο τη γεύση όσο και την τιμή τους. Το θράψαλο είναι γενικά πιο οικονομικό, κάτι που οφείλεται κυρίως στη διαθεσιμότητά του και στον τρόπο αλίευσής του. Είναι ευκολότερο να πιαστεί σε μεγάλες ποσότητες και συχνά χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς, όπως κατεψυγμένα προϊόντα ή προπαρασκευασμένα γεύματα.
Από την άλλη, το καλαμάρι θεωρείται πιο εκλεκτό λόγω της υφής και της γεύσης του. Το κρέας του είναι πιο τρυφερό και γλυκό, ιδανικό για γκουρμέ συνταγές. Τα θράψαλα έχουν συχνά πιο σκληρή υφή και ουδέτερη γεύση, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για τηγάνισμα ή σάλτσες όπου οι γεύσεις μπορούν να εμπλουτιστούν.
Μία ακόμη διαφορά αφορά τα φυσικά χαρακτηριστικά τους: τα καλαμάρια έχουν λεπτότερα πτερύγια που εκτείνονται σε όλο το μήκος του σώματός τους, ενώ στα θράψαλα τα πτερύγια είναι μικρότερα και περιορίζονται στο άκρο του σώματος. Επίσης, η διαφορά στην περιεκτικότητα σε κολλαγόνο κάνει το καλαμάρι να διατηρεί την τρυφερότητά του καλύτερα κατά το μαγείρεμα.
Γιατί όταν βράζουμε γίδα η βρωμιά πάει στον αφρό μόνη της;
Πότε αρχίσαμε να φοβόμαστε τις κατσαρίδες; Κάναμε από πάντα ΑΑΑΑ όταν τις βλέπαμε;
Ποιο είναι το πιο ισχυρό λέιζερ στον κόσμο και τι θα γίνει αν χτυπήσει την Ακρόπολη;
Οποτε πάω να φτιάξω κοτόπουλο στο αντικολλητικό, βγάζει νερά και γίνεται σαν βραστό, τι κάνω λάθος;