Sportime

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Για αυτούς συμπληρώνονται αυτόματα!

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις τους 2024!

Στέλιος Ανδρικάκης 1 λεπτά ανάγνωσης
Φορολογικές δηλώσεις: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Για αυτούς συμπληρώνονται αυτόματα!
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Κοντά είμαστε στην ημέρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται αυτό να γίνει στα τέλη Μαρτίου, ειδικά αν θυμηθούμε ότι την περασμένη χρονιά, είχαν ανοίξει στις 31 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί φυσικά ότι περίπου εκεί τη χρονική περίοδο θα έχουμε και το άνοιγμα της πλατφόρμα της ΑΑΔΕγια τον ΕΝΦΙΑ 2024, ενώ είχαμε και τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές που θα δούμε και σε αυτόν τον τομέα από το 2025 και μετά.

Στις φορολογικές δηλώσεις τώρα, κανονικά οι φορολογούμενοι μέσα από το taxisnet, θα μπορούν να τις καταθέτουν, ενώ θα έχουμε σίγουρα και κάποια παράταση.

Φορολογικές δηλώσεις: Αυτά αλλάζουν από φέτος!

Ωστόσο φέτος αναμένεται να έχουμε και αλλαγές, οι οποίες θα αγγίξουν περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες και έχει να κάνει με τον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών τους δηλώσεων.

Οι μισθωτοί αλλά και οι συνταξιούχοι, που δεν είχαν καμία απολύτως αλλαγή τόσο στην οικογενειακή αλλά και στην περιουσιακή τους κατάσταση από το 2023, τότε δε θα μπουν στον κόπο της συμπλήρωσης.

Το έντυπο Ε1 θα συμπληρώνεται αυτόματα από τη φορολογική διοίκηση. Έτσι, η μόνη υποχρέωση τους θα είναι να ελέγχουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα ποσά από μισθούς, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, και αυτοκίνητα που έχουν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία.

Επίσης σε κατηγορίες: ExtraTime

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Στέλιος Ανδρικάκης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα