Συνταγή για Πέρκα στο Φούρνο
Αυτή η συνταγή είναι απλή και υγιεινή, προσφέροντας ένα γευστικό και ελαφρύ γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας.Η συνταγή για Πέρκα στο Φούρνο είναι όντως πολύ εύκολη και νόστιμη ενώ προσφέρει και πολλά θρεπτικά οφέλη λόγω της περιεκτικότητάς της σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες.
Υλικά:
Πέρκα
Λάδι ελιάς
Αλάτι
Φρέσκα βότανα (π.χ. δεντρολίβανο, θυμάρι)
(Προαιρετικά) Σκόρδο, λεμόνι, κάππαρη ή άλλα αρωματικά
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Τοποθετήστε την πέρκα σε ένα ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα.
Περιχύστε την με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε αλάτι.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο σκόρδο ή λίγες σταγόνες λευκό κρασί για επιπλέον γεύση.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί και τραγανή.
Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε με φρέσκα βότανα ή κάππαρη, αν το επιθυμείτε.
Συμβουλές:
Για επιπλέον φρεσκάδα, προσθέστε χυμό και φλούδα από λεμόνι πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε την πέρκα με φρέσκα λαχανικά ή σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Αυτή η συνταγή είναι απλή και υγιεινή, προσφέροντας ένα γευστικό και ελαφρύ γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας.