Πανεύκολο λαβράκι στο Air Fryer που βάζει κάτω Πετρετζίκη, Κοντιζά και Κουτσόπουλο
Σε 10 λεπτά έχεις ένα τραγανό, ζουμερό φιλέτο που θα ζήλευαν και οι κορυφαίοι σεφ.
Το Air Fryer έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Λιγότερο λάδι, λιγότερος χρόνος, περισσότερη γεύση. Αλλά ποιος είπε ότι μόνο οι τηγανητές πατάτες και τα nuggets έχουν θέση σε αυτό το μικρό θαυματουργό μηχάνημα; Σήμερα, φτιάχνουμε ένα φιλέτο λαβράκι τόσο απλό και γρήγορο, που αν το έβλεπαν ο Πετρετζίκης, ο Κοντιζάς και ο Κουτσόπουλος, θα αναθεωρούσαν τα πάντα.
Το λαβράκι, με τη λεπτή του σάρκα και τη φίνα του γεύση, είναι ιδανικό για το Air Fryer. Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να γίνει τέλεια ζουμερό μέσα και υπέροχα τραγανό απέξω. Το μυστικό είναι να ξεκινήσεις με το σωστό μαρινάρισμα. Ρίξε πρώτα λίγο λάδι και λεμόνι, ώστε να κολλήσουν σωστά τα μπαχαρικά. Αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, θυμάρι – τόσο απλά, τόσο ακαταμάχητα.
Βάλε το φιλέτο στο Air Fryer στους 180°C για 10 λεπτά. Αν θέλεις λίγο παραπάνω τραγανότητα, ανέβασε τη θερμοκρασία στους 200°C και άφησέ το για ακόμα δύο λεπτά. Το αποτέλεσμα; Ένα φιλέτο με χρυσαφένια κρούστα και σάρκα που λιώνει στο στόμα. Χωρίς να λερώσεις τηγάνια, χωρίς να μυρίσει όλο το σπίτι ψαρίλα.
Σερβίρεις με μια φρέσκια σαλάτα, λίγο επιπλέον λεμόνι και αν θέλεις, μια σπιτική σος με γιαούρτι και μουστάρδα για το απόλυτο γεύμα. Σε 12 λεπτά έχεις ένα πιάτο που θα έκανε κάθε σεφ να σηκώσει τα φρύδια του με θαυμασμό. Και το καλύτερο; Μόνο εσύ ξέρεις πόσο γελοία εύκολο ήταν να το φτιάξεις.